Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat în cazul ursuleţilor scoşi din bârlog de patru muncitori forestieri, el precizând că se aşteaptă rezultatul primelor anchete.

"Cele patru persoane care, la prima verificare, se pare că au comis aceste fapte sunt în continuare în zona respectivă, în zona de exploatare forestieră despre care s-a vorbit. Aşteptăm rezultatul primelor anchete, sunt într-o zonă fără semnal şi aşteptăm întoarcerea acestor echipe de control, pentru a afla dacă au găsit ursuleţii şi dacă ursuleţii sunt în continuare în viaţă. Este inadmisibil ceea ce s-a făcut acolo, clar aceste fapte sunt sancţionate penal, pentru că legislaţia privind protejarea habitatelor naturale sancţionează penal orice perturbare a vieţii acestor animale sălbatice. Mai mult, şi capturarea acestora este sancţionată penal. Deci, organele de anchetă penală au preluat cazul, s-a deschis dosar penal în acest caz şi aşteptăm şi noi informaţii precise şi oficiale de la organele de anchetă, să vedem care este situaţia în momentul de faţă", a spus Tanczos Barna pentru Agerpres.

Garda de Mediu nu a reușit să găsească animalele agresate

Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au ajuns la locul în care mai mulţi pui de urs au fost agresaţi, nu au reuşit să găsească animalele, dar continuă căutările, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), preluat de sursa citată.

"Având în vedere informaţiile şi imaginile video apărute în spaţiul public, conform cărora mai mulţi lucrători silvici au fost filmaţi în timp ce agresau exemplare de pui de urs într-o pădure din judeţul Harghita, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor face următoarele precizări:

(...) Comisarii GNM CJ Harghita au ajuns la faţa locului şi evaluează situaţia pe teren. Până la ora actuală, puii de urs nu au fost identificaţi şi căutările continuă, în pofida condiţiilor meteo neprielnice pentru astfel de activităţi şi a configuraţiei terenului. Din imaginile video se poate constata că puii de urs sunt în stadiu timpuriu de dezvoltare, având vârsta de 2-3 săptămâni. În cazul în care echipele aflate pe teren vor reuşi să identifice exemplarele, comisarii de mediu şi experţii în managementul speciei vor căuta cea mai bună soluţie pentru ca puii de urs să supravieţuiască şi vor decide dacă se impune plasarea acestora în custodie provizorie către centrul de reabilitare de la Bălan", potrivit MMAP.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri