În zilele de 17 - 19 februarie 2021, România a fost gazda competiției de schi de nivel internațional FIS Children Trophy, la care au participat peste 70 de atleți, copii și cadeți, din 7 țări cu tradiție în schiul alpin. Românii au cucerit patru medalii la competiție.

La eveniment au participat următoarele țări: Ucraina, Bulgaria, Ungaria, România, Grecia, Slovacia, Bosnia și Herțegovina.

Evenimentul, organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi și Biatlon și de Primăria Brașov s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani care au concurat la probele de Slalom și Slalom Uriaș.

La proba de Slalom, U16 băieți, primul loc a fost ocupat de Slovacia, prin Hugo RYBAR, cu un timp total după două manșe de 1:20.33. La o diferență de 1.31 secunde, pe al doilea loc s-a clasat Ucraina cu Dmytro HASHPAR, având un timp de 1:21.64, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Bulgaria, reprezentată de Ivan KUZMANOV, cu 1:22.60.

La proba de Slalom U16 fete pe primul loc s-a clasat Slovacia prin Jessica SUCHACOVA, cu un timp total de 1:22.33, urmată de Ucraina, reprezentată de Anna BALYTSKA la o diferență de 4.81 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Fanni SZEGHALMI, cu 1:28.07.

La proba Slalom Uriaș U16 băieți, primul loc a fost ocupat de România prin OANCEA Alexandru Matei, cu un timp total după două manșe de 1:34.50, în timp ce la o diferență de 2.83 secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Bulgaria, reprezentată prin Ivan KUZMANOV. Locul al treilea a revenit României, prin Egon KOVACS, cu 1:37.61.

La proba Slalom Uriaș U16 fete, pe primul loc s-a clasat România, prin Ioana Corlățeanu cu un timp total de 1:37.56, în timp ce al doilea loc a fost ocupat de Ucraina prin Vladyslava ABRAMOVA, la o diferență de 0.49 secunde. De asemenea, al treilea loc a revenit României prin NAGY REMEȚEAN Jennifer Barbara, cu un timp de 1:38.67.

La proba de Slalom U14 băieți, pe primul loc s-a clasat Grecia, reprezentată de Vasileios PALANTZAS, cu un timp total după două manșe de 1:24.33. La o diferență de 0.72 secunde, al doilea loc a fost ocupat de România prin MILITARU David Nicolae. Podiumul a fost completat de Ucraina, reprezentată prin MARICHYN Mykola cu un timp total după două manse de 1:27.30.

La proba de Slalom U14 fete, primul loc a revenit Ucrainei, prin SOROKMANIUK Maria, care a avut un timp total după două manșe de 1:29.02. De asemenea, al doilea loc a fost ocupat de România, reprezentată de BALOGH Lorinc Bernadett, la o diferență de 1.68 secunde, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Ungaria prin TYMCYNA Dora cu un timp de 1:31.29.

La proba de Slalom Uriaș U14 băieți, primul loc a fost ocupat de Grecia prin PALANTZAS Vasileios cu un timp total după o singură manșă de 46.62, pentru ca al doilea loc să revină României, reprezentată de MILITARU David Nicolae, la o diferență de 0.48. Pe al treilea loc s-a clasat Slovacia prin SUPICA Jozef, cu un timp de 47.61.

La proba de Slalom Uriaș U14 fete, pe primul loc s-a clasat Ucraina, reprezentată de SOROKMANIUK Viktorii, cu un timp total după o singură manșă de 47.74, în timp ce pe al doilea loc s-a clasat tot Ucraina, prin SOROKMANIUK Maria, la o diferență de 0.20 secunde. Podiumul a fost completat de Bulgaria, reprezentată de SLAEVA Stanislava, cu un timp de 49.07.

„Pârtia a fost grozavă, impecabilă, iar evenimentul a fost organizat foarte bine”, a declarat câștigătorul competiției de Slalom și Slalom Uriaș la U14, grecul PALANTZAS Vasileios la finalul competiției.

În urma succesului edițiilor anterioare ale concursului de schi alpin pentru copii si tineret, Asociația de Turism Poiana Brașov, împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon, având sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, organizează și anul acesta în perioada 15 – 18 martie, a doua ediție a competiției de schi Poiana Brașov SES Cup 2021 (Small Evolving Ski Nations) – adresată sportivilor din 19 țări, inclusiv România.

„Este vital pentru copii să aibă competiții acolo unde trăiesc, cresc și se antrenează. Cred că din acest punct de vedere, eu sunt cel mai bun exemplu pentru că am trăit în Brașov, aici am crescut, aici m-am antrenat, m-am format ca sportiv, am făcut performanță si am ajuns camion olimpic, iar concursurile care au fost organizate aici, în Brașov, m-au ajutat enorm să reprezint România la marile competiții din lume”, a declarat, într-un comunicat de presă, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Roman, fost campion olimpic la scrimă.

Cele doua competiții sunt finanțate de sponsori din sectorul privat: Mastercard Sponsor Oficial, TOTAL, BCR-ERSTE, Ana Hotels, ALTEX, Teleferic Grand Hotel, Alpin Restort Hotel, Husqvarna, Stoica&Asociații, Paste Băneasa, Omniasig Vienna Insurance Goup, Electroprecizia Holding și Hotel Escalade.

FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris în calendarul Federației Internaționale de Schi (FIS).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri