Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, la Parlament, că va trimite controale la minele din Valea Jiului pentru a verfica dacă sunt persoane angajate fictiv. Anterior, ministrul spunea că există persoane în rândul minerilor care sunt angajate fictiv și nu lucrează în mină.

„Am primit și după ce am făcut acele declarații foarte multe informații despre ce se întâmplă acolo. Le voi trimite Corpului de Control și vor fi controale în acea zonă pentru a verifica aceste aspecte”, a declarat Virgil Popescu, potrivit Digi24.

Acesta susține că își dorește ca în cel mult două luni să fie finalizată împărțirea CEH în două entități pentru a rezolva problema Complexului pe termen mediu.

„Vrem ca într-o lună, maxim două să finalizăm această împărțire a Complexului Energetic Hunedoara pentru a rezolva problema pe termen mediu. O entitate va conține termoncetrala de la Paroșeni și cele 4 mine și termocentrala de la Mintia care se va duce probabil către Consiliul Județean”, a declarat ministrul.

De ce nu a mers ministrul la Valea Jiului

Întrebat de ce nu a mers în Valea Jiului pentru a discuta cu minerii, Virgil Popescu a spus că a preferat să stea la minister pentru a rezolva problemele. Ministrul a fost întrebat în contextul în care mai mulți lideri din partid, în frunte cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, i-au reproșat că nu a mers să discute cu minerii.

„Eu am spus că în momentul în care soluțiile sunt gata, pregătite mă voi duce să discut cu cei din Valea Jiului. Sâmbătă și duminică era doar soluția pentru salarii, nu era soluția și pentru celelalte drepte. Și am stat să căutăm soluții care au fost găsite luni. Trebuie să rezolvăm și problema pe termen mediu. Când avem pachetul rezolvat o să merg acolo să vorbim”, a mai declarat ministrul Energiei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri