Timișoara va intra oficial în carantină, pentru 14 zile, începând cu noaptea de 8 spre 9 martie (ora 0:00). Măsura de carantină se va aplica pe raza Municipiului Timișoara, Comunei Moșnița Nouă, Comunei Ghiroda, Comunei Giroc și Comunei Dumbrăvița din Județul Timiș și se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menționată, sau doar o tranzitează. Dominic Fritz a discutat despre decizia de a carantina orașul pe care îl conduce.

„Este o zi dificila pentru Timișoara, din păcate am ajuns într-o situație în care spitalele sunt pline, ATI-urile sunt pline, cazurile sunt multe. Am ajuns, după o lunga discuție alături de medici și de specialiști ca această măsura este cea mai buna pentru acest moment”, a precizat Dominic Fritz la Digi 24.

Referitor la cauzele pentru care județul Timiș a ajuns să aibă o rată de incidență de 5,48 la mia de locuitori, edilul spune că acestea ar putea fi cele care țin de poziția geografică a județului (care se află la granița dintre două țări), care favorizează o mai mare mobilitate, cât și cele care țin de mobilitatea internă- din centrele universitare pe care le găzduiește Timișoara.

Citește: LISTA completă a restricțiilor impuse în Timișoara

„Cred ca dacă toată lumea ar fi respectat regulile așa cum trebuie, nu am fi avut aceste creșteri. E clar ca poate și primăvara a adus cumva o impresie de relaxare. A trebuit sa întrerupem mobilitatea oamenilor pentru ca Timișoara sa poată reveni din nou la normal (...) Este important că oamenii pot sa meargă în continuare la lucru, însă din păcate restaurantele nu vor funcționa nici măcar pe terasa. Iar în weekend am decis sa închidem magazinele și centrele comerciale care nu sunt importante. Se va restricționa și accesul la supermarket la 30%”, a mai transmis Dominic Fritz.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri