Rezultatele de analiză ale apei lacului IOR indică prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus, care nu este de natură toxică, arată Apele Române într-o postare pe Facebook.

"Potrivit ultimelor rezultate de analiză ale apei lacului IOR, a fost identificată prezenţa unei alge roşii pe nume Crysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade. Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezenţa ei nu afectează nici calitatea apei şi nici fauna acvatică", menţionează Apele Române, conform Agerpres.

Din analizele efectuate de către Laboratorul de Calitate a Apelor Bucureşti, lacul IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie.

"Întrucât IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea instituţiei noastre. Analizele de apă efectuate de către specialiştii noştri s-au realizat exclusiv la solicitarea şi în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu. Atragem atenţia asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calităţii apei lacului IOR şi să se asigure că nu există surse de poluare", precizează instituţia.

Sursa foto: Fundatia Eco-Civica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri