Răzvan Cherecheș, expert în Sănătate Publică și una dintre cele mai auzite voci din ultima perioadă, a fost demisionat din funcția de consilier onorific a Ministerului Sănătății. Acesta fusese ales de către secretarul de stat, Andreea Moldovan, pe 17 februarie. Cherecheș a dezvăluit motivele demisiei sale într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)”, a mărturisit Cherecheș, în postarea sa.

Expertul în Sănătate Publică susține că a propus continuu patru aspecte pe care Ministerul ar fi trebuit să le prioritizeze, după cum urmează:

  • testarea – ”nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)”.
  • comunicarea – ”reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)”.
  • raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - ”un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare”.
  • Institutul Național de Sănătate Publică – ”nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)”.

Sursa Foto: Răzvan Cherecheș/ Facebook

Citeste si:
Cioloș despre demiterea lui Voiculescu:Cîțu a procedat într-un mod...
Cioloș despre demiterea lui...
”Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil”, a mai precizat Cherecheș, în postarea sa.

Nu în ultimul rând, Cherecheș a insistat asupra nevoii de comunicare din partea Ministerului Sănătății, cu atât mai mult cu cât ”trăim vremuri de criză”.

Sursa foto: Razvan Chereches/Facebook

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri