Treptat, liderii politici au reacționat în urma protestelor din 29 martie. Chiar dacă nu au făcut declarații în fața presei, aceștia au avut diferite comentarii pe paginile de Facebook, așa cum este și cazul președintelui. Mesajul liderilor a fost unitar, este dreptul oamenilor să protesteze, însă toleranță zero față de violențele manifestate, așa cum menționează și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, pe Facebook.

”Vreau să subliniez că, în România, dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituție. A fost plătit cu sânge la Revoluția din ‘89. Protestele din aceste zile sunt expresia acestui drept, fără îndoială, dar acesta a fost greșit înțeles de către cei care au ales să se exprime violent. Din nefericire, acest lucru poate să atragă în derizoriu toate eforturile de până acum ale autorităților și implicit ale majorității românilor responsabili”, începe declarația de pe Facebook a ministrului.

Bode a condamnat la rândul său manifestările violente, acuzând protestatarii de instigare la nerespectarea legii.

”În aceste zile, asistăm la o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii și dorește să provoace statul. Nu pot accepta ca manifestările unor grupuri de oameni, sub pretextul “liberei exprimări”, să pună în pericol viața și sănătatea celorlalți”, scrie Bode, în postarea sa.

Acesta precizează că, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate la nivel național aproximativ 1.200 de sancțiuni și amenzi în valoare de circa 800.000 lei. Totodată, ministrul mulțumește forțelor de ordine, dar și cadrelor medicale, care s-au aflat în prima linie în toată această perioadă.

”Forțele de ordine sunt de mai bine de un an în prima linie în lupta pe care o ducem împreună pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. Doresc să le mulțumesc forțelor de ordine care în aceste zile au acționat cu calm și profesionalism. Dând dovadă de fermitate, calm și echilibru în aplicarea măsurilor, forțele de ordine trebuie să rămână garantul respectării legii, să protejeze cetățenii de bună-credință și statul de drept. Le mulțumesc încă o dată românilor care au înțeles necesitatea măsurilor de protecție sanitară, pentru că doar respectându-le se vor proteja pe ei și pe noi ceilalți”, a conchis ministrul.

Pe 29 martie, în București au fost organizate două proteste - unul la Piața Universității, organizat de AUR și unul în Piața Victoriei, promovat pe Facebook de Diana Iovanovici Șoșoacă. La ambele adunări oamenii s-au adunat ca să protesteze împotriva restricțiilor luate pentru oprirea pandemiei de COVID-19

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri