După ce numerele de contact de la peste 530 de milioane de utilizatori de Facebook au fost publicate într-o bază de date, Facebook nu i-a anunțat încă pe cei afectați de scurgerea de informații și de breșa din sistemul de securitate al platformei.

Acum o săptămână, publicația Business Insider a anunțat că baza de date a fost publicată pe un forum de hackeri începători. Ea conținea numerele de telefoane și datele personale de la utilizatori din peste o sută de țări, în special din SUA și Marea Britanie.

Experți în securitate cibernetică le-au spus celor de la Business Insider că o bază de date de acea anvergură ar putea să fie folosită de răufăcători ca să încerce să spargă conturile.

Reuters a spus că Facebook nu i-a anunțat încă pe cei afectați de scurgerea de informații. Motivul invocat de companie este că nu știu exact cine sunt utilizatorii care trebuie să fie notificați, în timp ce îi liniștește pe utilizatori și le spune că a rezolvat problema.

Recent, site-ul „haveibeenpwned”, site unde poți verifica dacă e-mailul tău sau numărul tău de telefon se află în vreo scurgere de informații de la companiile de tehnologie, tocmai ce adăugat opțiunea care îți permite să verifici dacă numărul tău de telefon a fost printre cele 532 de milioane. Poți verifica dacă îți scrii numărul de telefon în format internațional (începi cu 004 sau cu +4) în căsuța de pe acest site.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri