Câmpul electromagnetic al Terrei are un punct slab în sudul Oceanului Atlantic. Petele electromagnetice pot să fie cauzate de două bucăți de rocă extraterestră îngropate la o adâncime de 2900 de kilometri.

Cercetătorii cred că în spatele misterului este o planetă antică numită Theia care a lovit pământul acum 4,5 miliarde de ani, coliziune care a dus la crearea lumii. După impact, planeta a rămas îngropată în pământ și a fost acoperită de scoarța terestră.

Conform publicației Science Alert, bucățile de rocă pot să influențeze metalul lichid din interiorul Terrei care generează câmp magnetic. Noi nu suntem afectați de ele, dar sateliții și avioanele care trec prin zonă pot suferi. Cantitățile mai largi de particule solare încărcate pot să cauzeze defecțiuni în circuitele electrice și în computerele de bord.

Câmpul electromagnetic ar putea să crească în continuare în viitor.

Cum arată bucățile extraterestre care influențează câmpul magnetic / Wikipedia Commons

Orientarea câmpului magnetic al Pământului depinde de direcția în care se mișcă fierul din interior. Ca să existe un câmp magnetic puternic, tot sistemul ar trebui să fie orientat în aceași direcție. Așadar, orice zonă care deviază tiparul obișnuit slăbește integritatea câmpului.

În anii 70, 80 și 90, sateliții obișnuiau să aibă defecte atunci când treceau prin Sudul Atlanticului. Totuși, în ultimul deceniu, anomalia s-a împărțit în două - una în Sud-Vestul Africii și una în Estul Americii de Sud.

E de rău. Cercetătorii care analizează fenomenul cred că regiunea ostilă pentru aeronave urmează să se mărească.

Într-un viitor distopic, tumoarea care ne-a dăruit Luna ar putea să ne fure drumul spre lună, cu o pată mare electromagnetică care nu ne lasă să vedem de sus Africa sau America de Sud.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri