În ciuda faptului că are a doua cea mai proastă rată de reciclare a deșeurilor din UE, România a ajuns să dea pe dinafară de deșeuri și gunoaie – cele mai multe aduse ilegal din străinătate, scrie EUObserver într-o analiză dedicată problemei deșeurilor din țară.

Una dintre explicații vine din China, care a interzis începând cu 2017 aceste importuri. China era la acel moment cel mai mare importator global de deșeuri plastice, scrie G4Media.ro.

Săptămâna aceasta au fost descoperite 189 de tone de gunoaie aduse din Italia în curtea unei firme din județul Bihor, în vestul țării. Garda română de Mediu a stabilit că importatorul nu dispune de instalații necesare pentru a recicla gunoiul și că, cel mai probabil, el urma să ajungă în gropi ilegale de gunoi, transmite EUObserver, citat de Rador.

Paza de coastă română a confiscat mai multe containere umplute cu deșeuri inutilizabile, expediate în portul românesc Constanța de la Marea Neagră de diverse state UE.

Sursa foto: Maykova Galina / shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri