Autorităţile judeţene din Arad vor amenaja la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, puncte temporare de vaccinare anti-COVID-19, după ce s-a constatat că tot mai mulţi români care lucrează în străinătate sau au locuinţe în Ungaria vin în ţară doar pentru a se imuniza, inclusiv străini cetăţeni ai Uniunii Europene.

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a declarat pentru Agerpres că "în ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului de cetăţeni români care vin din alte ţări pentru a se vaccina".

Nu aş spune că este un fenomen, dar sunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini - germani, italieni şi aşa mai departe. Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare. Personal cunosc multe cazuri, dar această tendinţă mi-a fost adusă la cunoştinţă şi în cadrul discuţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu ocazia Paştilor, românii care au venit acasă la familii au profitat şi s-au vaccinat.

-Toth Csaba, Prefectul judeţului Arad-

La rândul său, şeful Direcţiei de Sănătate Public (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat că este vorba de "sute de persoane care în ultimele săptămâni au trecut graniţa în România pentru a se vaccina în Arad".

Și cetățenii din alte state se pot vaccina la Vama Nădlac

"Nu vorbim doar de cetăţeni români stabiliţi în străinătate, ci şi de cetăţeni ai altor state. În acest moment, cetăţenii Uniunii Europene se pot vaccina la noi în ţară. De altfel, vă pot spune că şi foarte mulţi angajaţi ai misiunilor diplomatice ale României din Europa au venit la Arad doar pentru a se vaccina. Cred că avem persoane vaccinate din toate ţările europene. Pentru că de la o zi la alta am observat, fără să avem statistici precise, că sunt tot mai mulţi cei care trec graniţa doar pentru a se vaccina, am decis să înfiinţăm posturi temporare de vaccinare în PTF Nădlac I şi PTF Nădlac II", a declarat şeful DSP Arad.

El a spus că aceste centre de la frontieră vor fi operaţionalizate în o săptămână, cel mult două. De asemenea, Horea Timiş a declarat că nu există probleme privind dozele de vaccin, acestea fiind suficiente în judeţ.

Sursa foto: Facebook/ Poliția de Frontieră

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri