Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că vor fi construite în acest an încă 10 parcări în sectorul pe care-l conduce, afirmând că acestea vor fi finalizate în acest an.

„Pornim 10 parcaje noi cu un total de 367 locuri. Acesta e primul lot de parcări pe care îl demarăm. Proiectele sunt în diferite stadii, dar pe toate le vom finaliza în acest an. Vizăm zonele sufocate în care se parchează haotic.

Aceste parcaje sunt necesare pentru a elibera trotuarele din zonele respective, DAR nu vor rezolva problema cronică a parcărilor în București. Pentru a reda orașul oamenilor trebuie să reducem cât mai rapid dependența de mașina personală”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, costul estimat total: 4.125.770 lei. Sau 11.242/loc de parcare.

„La un calcul simplu reiese că amortizarea investiției se va face în peste 20 de ani chiar și la noua (și de unii hulita) taxă de parcare. Am promis că toți banii care vor intra din această taxă se vor duce către crearea de noi locuri de parcare și așa voi face.

Deși vom încasa abia anul viitor noua taxă, începem investițiile de acum. Avem aproximativ 26.000 de locuri de parcare în Sectorul 2. Încasările estimate/an vor fi în jur de 12 milioane. Toți acești bani îi vom aloca în avans pentru crearea de locuri de parcare. Primele cartiere vizate sunt Pantelimon, Tei, Colentina și Iancului, zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare. Mai urmează. Căutăm locații unde nevoia e mare si spațiul e suficient”, a mai scris Mihaiu.

Sursa foto: Facebook / Radu Mihaiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri