Trenul care leagă Gara de Nord de Aeroportul Internațional Henri-Coandă a avut peste 1.000 de pasageri pe zi în ultima săptămână, spune ministrul Transporturilor Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook.

"Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână. Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate", spune ministrul Transporturilor.

Referindu-se la tren, Catalin Drula spune că este o opțiune convenabilă:

- stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale;

- ieftină - 4 lei/călătorie;

- rapidă - 20-25 de minute

- comodă - trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord

Ministrul Transporturilor mai spune că această creștere a traficului către aeroport cu trenul "vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă - 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% față de perioada similară a anului 2019)".

În avioanele care sosesc la Bucureşti, călătorii sunt anunţaţi că au la dispoziţie un tren cu care pot să ajungă în Gara de Nord.

Trenurile Gara de Nord - Aeroport Otopeni au început să circule in decembrie 2020. CFR Călători va folosi pe această rută cele mai multe trenuri - 42, Regio Călători - 20, în timp ce Transferoviar Călători va pune la dispoziție zece trenuri.

Sursa foto: Facebook / Catalin Drula

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri