Trenul IR 1582, care a plecat din Gara Constanta si urma sa ajunga la Bucuresti, s-a defectat in apropiere de Cernavoda, avand loc "o degajare de fum la ferodouri", a declarat purtatorul de cuvant al CFR Calatori, Alina Predescu. Locomotiva scotea fum, mecanicul observand o problema la frane.
Predescu a mentionat ca a fost trimisa o locomotiva de rezerva care sa preia garnitura.

Trenul a fost oprit peste o ora in apropiere de Cernavoda, iar o parte dintre pasageri au pierdut deja legaturile din Bucuresti catre casa, din cauza intarzierii. De asemenea, unele familii cu copii nu au mai putut astepta sa se remedieze defectiunea, nestiind cat va dura, si au coborat din tren, iesind la sosea pentru a face autostopul.

CFR Calatori precizeaza ca trenul se afla la intrare in statia Cernavoda Pod cand s-a produs o degajare de fum la locomotiva, care a fost decuplata de la cele sapte vagoane ale trenului.

Citeste si:

"Cei aproximativ 326 de pasageri si personalul de tren (mecanic si conductori) nu au fost in pericol. Trenul este remorcat de o locomotiva de ajutor sosita din Fetesti, de unde a plecat cu intarziere de aproximativ 107 minute. Circulatia trenurilor care circula pe aceeasi ruta nu este afectata", transmite compania feroviara.

Pasagerii care au legaturi catre alte destinatii vor primi detaliile necesare in Gara de Nord din Bucuresti. Un alt tren, IR 1822, care circula de la Arad la Mangalia, are o intarziere de circa 8 ore si jumatate, fiind blocat din cauza unor copaci cazuti pe linie in zona Petrosani, in urma furtunii din cursul noptii.

"Pasagerii care au bilete sau abonamente la cele doua trenuri si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare", mai spun reprezentantii CFR Calatori.