Un tren de metrou cu 2.000 de calatori la bord a fost la un pas de a deraia, in urma cu doua saptamani, in urma unei defectiuni aparute la sistemul de directie, a declarat, luni, Ion Radoi, presedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM), in cadrul protestului organizat in fata Guvernului, noteaza Agerpres.

"Un boghiu la un tren este, ca sa explic mai bine, cum este directia la masina, este ca si cum ai pierde directia unei masini. Trenul ar fi putut deraia, ceea ce, din fericire, nu s-a intamplat. Riscurile sunt mari, pentru ca mediul este inchis. Erau in acel moment circa 2.000 de calatori, pentru ca era ora de varf, riscau sa-si piarda viata acolo. Este un eveniment pe care il semnalam, pentru ca este fara precedent in metroul bucurestean, timp de 39 de ani", a spus Ion Radoi.

Radoi a adaugat ca acest lucru s-a intamplat acum doua saptamani, iar, in urma cu trei saptamani, a avut loc un incident similar, insa la un tren care era in curs de a se retrage si nu circula cu calatori.

"A fost o defectiune la o piesa numita bieleta", a sustinut Radoi, aratand jurnalistilor mai multe planse cu echipamente erodate.

Intrebat de ce exista riscul acestor accidente, el a raspuns: "Pentru ca acei oameni care fac licitatiile pentru trenuri, care fac receptia trenurilor si trebuie sa fie atenti la tot din punct de vedere tehnic, sunt interesati de ei, nu de metrou, nu de romani si Romania. Nu tin cont de faptul ca este o unitate subventionata si ca sunt banii romanilor acolo. Ei pun, din punctul meu de vedere, carul inaintea boilor, interesul lor, nu interesul Romaniei si al responsabilitatii pe care o au".

Citeste si:
Sute de mii de funcționari chemați zilnic la birou în instituțiile...
Sute de mii de funcționari...

Radoi a mai spus ca, dupa 17 octombrie, cand expira contractul colectiv de munca, sindicatele nu exclud declansarea grevei generale, daca solicitarile lor nu sunt rezolvate pana atunci.

Metrorex transporta circa 700.000 de calatori pe zi.

Aproximativ 300 de salariati ai Metrorex picheteaza Palatul Victoria intre orele 12:00 si 14:00, pentru a atrage atentia asupra problemelor de la metrou. Protestele vor continua marti, 28 august, intre orele 12:00 - 14:00, in fata Guvernului Romaniei.

USLM a organizat in zilele de 20, 21, 22 si 23 august 2018, intre orele 12:00 - 14:00, proteste in fata Ministerului Transporturilor. Protestele vor continua luni, 27 august, si marti, 28 august, intre orele 12:00 - 14:00, in fata Guvernului Romaniei.

Citeste si:
Metroul din Drumul Taberei nu se mai deschide pe 30 iunie. Care...
Metroul din Drumul Taberei nu...

La protestul din 21 august, peste 250 de sindicalisti si reprezentanti ai comerciantilor de la metrou au solicitat demisia ministrului Transporturilor, Lucian Sova, precum si a directorului general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, amenintand cu declansarea grevei generale daca problemele cu care se confrunta Metrorex nu vor fi rezolvate.

Conform USLM, pe lista problemelor care trebuie rezolvate se afla: lipsa de personal, bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) insuficient (-95 de milioane de lei), noua organigrama a societatii, situatia contractului Alstom, situatia contractului Astaldi, situatia Clubului Sportiv muncitoresc Metrorex si situatia contractelor de asociere in participatiune dintre Metrorex si Sindomet, sindicatul care ii reprezinta pe comerciantii de la metrou.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CFR: Traficul intre Cosbuc si Telciu, reluat cu restrictie de viteza
Setari Cookie-uri