Premierul Florin Cîţu a declarat că incendiul de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi s-a produs într-o zonă care era în reabilitare, precizând că fumul nu a afectat nicio persoană, fiind evacuaţi doar preventiv 12 copii, 12 cadre medicale şi 7 părinţi.

"Am evitat o tragedie, nu avem victime, în primul rând. Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie reabilitată în toamnă a spitalului de la Iaşi. Au fost evacuate persoane doar preventiv. Fumul nu a ajuns la nicio persoană, dar au fost evacuaţi 12 copii, 12 cadre medicale şi 7 părinţi. Nicio persoană nu a fost afectată, doar preventiv a fost luată această decizie. Mai multe vom avea mai târziu. Nu ştim exact de la ce a început, se pare că este totuşi instalaţia electrică, era un cabinet medical acolo, în acea zonă. Eu înţeleg că este un cabinet medical, nu este un salon, era o zonă tampon unde erau persoanele respective, dar nu erau în zona incendiului. Deci, nicio persoană nu a fost afectată de fum sau de ceva, doar preventiv au fost evacuate, ceea ce este foarte bine", a declarat Florin Cîţu la TVR1.

Potrivit acestuia, în zona în care s-a produs incendiul nu se desfăşura nicio activitate.

"Este o zonă care urma să fie reabilitată, celălalt corp al spitalului a fost reabilitat pe fonduri europene, urma să fie şi această zonă reabilitată", a spus Cîţu.

Premierul a precizat că Ministerul Sănătăţii trebuie să prezinte public unde se află cu implementarea măsurilor dispuse după incendiul produs la Secţia ATI de la Spitalul din Piatra Neamţ, întrebat pe acest subiect, scrie Agerpres.

"Trebuie să fie aplicate aceste măsuri, pentru că acesta a fost rolul acelui control, de a identifica astfel de probleme sau unde pot să apară probleme şi ele trebuie remediate. Şi era un plan de măsuri care trebuie să fie implementat, implementarea este la Ministerul Sănătăţii", a declarat Cîţu.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »



Setari Cookie-uri