7 Iulie 2021

Peste zece fântâni arteziene vor redeveni funcționale în București



Un număr de 12 fântâni arteziene vor redeveni funcționale în București, în Sectorul 1. Încă nu este cunoscută data exactă a finalizării lucrărilor de renovare, însă autoritățile precizează că în curând oamenii se vor putea răcori în jurul fântânilor.

Echipele Administrației Domeniului Public Sector 1 lucrează în aceste zile pentru a repune în funcțiune cele 12 fântâni arteziene din opt parcuri. Pentru ca o fântână arteziană să-și păstreze funcționalitatea și aspectul, sunt necesare lucrări de întreținere/reparații corespunzătoare.

Sursa Foto: Primăria Sector 1 București/ Facebook

Fântânile sunt amplasate în parcurile Bazilescu, Eva, Regina Maria, Piața Amzei, Alexandru Ioan Cuza, Izbiceni, Cazzavillan și Kiseleff.

Și în Sectorul 2 au început lucrări de reamenajare a parcurilor, începând cu Sticlăriei, considerat a doua Deltă a Bucureștiului.

Edilul sectorului, Radu Mihaiu, a anunțat, într-o postare, pe pagina sa de Facebook, că lucrările se vor finaliza la începutul toamnei.

”Peste 100 de mașini de gunoi au fost scoase deja din parcul Sticlăriei. Și mai avem mult”, a scris edilul, în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Parcul se află lângă fosta fabrică de sticlă din Pantelimon, având o suprafață de 60.000 de metri pătrați.



Citeste si