Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect de hotărâre privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public.

„Dacă în urmă cu 2 săptămâni consilierii PNL și PSD au refuzat proiectul propus prin care maşinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 urmau să fie ridicate, în ședința de de astăzi a Consiliului Local al Sectorului 1 acest proiect a fost aprobat. 15 pentru - 7 abțineri. Iată că se poate! Mai greu dar se poate. Această hotărâre va intra în vigoare de la 1 octombrie”, a scris Clotilde Armand într-un mesaj pe Facebook.

Vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări publice de reşedinţă, trotuare, treceri de pietoni etc) şi cele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul şi/sau vizibilitatea celorlalţi participanţi la trafic sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării lor în spaţiul special amenajat, până la restituirea acestora proprietarilor/deţinătorilor legali, scrie Agerpres.

Aceluiaşi regulament i se supun şi vehiculele care blochează accesul auto către curţi, garaje sau alte proprietăţi private sau cele care sunt staţionate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice. Regulamentul devine aplicabil când conducătorii vehiculelor nu respectă indicatoarele şi/sau marcajele specifice parcării publice şi a tuturor indicatoarelor şi/sau marcajelor rutiere şi a regulilor de circulaţie incidente.

Ridicarea maşinilor va fi realizată de Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de un operator contractat care va deţine autovehicule şi dotarea necesară pentru practicarea activităţii de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor.

Cât vor plăti bucureștenii care parchează neregulamentar

  • 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone;
  • 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone;
  • 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Perioada maximă de depozitare este de şase luni. În situaţiile în care proprietarul sau deţinătorul legal nu se prezintă în acest termen să-şi ridice vehiculul, vor fi luate măsurile prevăzute de Legea nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri