25 Iulie 2021

Clotilde Armand face lămuriri: cât cere Romprest pentru ridicarea gunoiului comparativ cu noua firmă



Scandalul din jurul gunoaielor din Sectorul 1 nu s-a încheiat. Între timp, Sectorul 1 a intrat în stare de alertă, iar Clotilde Armand, edilul sectorului, a publicat, pe pagina sa de Facebook, diferențele de prețuri dintre operatori.

Pe 23 iulie, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale, se arată în mesajul edilului.

”Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate”, a scris Armand, în postarea sa.

Potrivit informațiilor furnizate de aceasta, prețurile pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate sunt:

  • 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
  • 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.

”Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:

  • 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
  • 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata”, a mai specificat primarul Sectorului 1.

De asemenea, aceasta a atașat și factura Romprest pentru salubrizarea stradală din perioada 16-31 martie 2021.

Sursa Foto: Facebook/ Clotilde Armand

”Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, a conchis aceasta.

Prefectura Municipiului București a decis instaurarea stării de alertă pentru a se lua toate deciziile necesare privind riscul epidemiologic legat de situația deșeurilor din Sectorul 1. Acesta stare de alertă este instituită pe o perioadă de 30 de zile.



Citeste si