Vara este sezonul petrecerilor, al nunților și al botezurilor, dar și al aniversărilor sărbătorite cu fast. Dacă domnii sunt salvați rapid de un costum și o cămașă, de regulă, albă, în cazul doamnelor, situația devine mai delicată, iar alegerea unei ținute potrivite devine, uneori, o provocare. Iată care sunt articolele esențiale pentru o apariție elegantă la o petrecere, cu care femeile nu pot da greș.

Rochia

Înainte de a ajunge la coafor, doamnele trebuie să își aleagă vestimentația, iar în funcție de aceasta își pot alinia și coafura.

Înainte de toate, este esențial ca în garderoba unei femei să se regăsească o rochie neagră (poate chiar și una albă). Însă o rochie neagră nu se poate potrivi tuturor evenimentelor sau, cel puțin, nu aceeași rochie neagră. În acest sens, femeile se îndreaptă spre ceva mai colorat, mai viu, adaptat perioadei de vară traversate.

Pentru o alegere înțeleaptă, e necesar, întâi de toate, conștientizarea formei propriului corp, iar în funcție de aceasta, femeile găsesc rochia potrivită. Următorul criteriu în alegerea ținutei este locația, asta pentru că sunt multe evenimente de seară, care nu presupun, neapărat, ţinute extrem de elegante. De asemenea, și ocazia este foarte importantă (aniversare, nuntă sau botez).

Odată stabilite acestea, poate fi accesată, spre exemplu, oferta de rochii de ocazie Fashion Days, unde femeile pot căuta diferite modele care să le avantajeze. În plus, pot face asta cu ușurință, în drumul spre muncă, în metrou sau în taxi, deci nici nu va fi vorba de timp pierdut prin magazine.

Sandalele

Dacă rochia este pregătită și așteaptă pe umeraș, este rândul încălțărilor. Pantofi sau sandale, ideal este să fie cât mai comode.

Pentru că vorbim despre petreceri în timpul verii, ar fi bine să lăsăm pantofii pentru toamnă și să căutăm o pereche de sandale versatile. Cu toc sau fără, sandalele reprezintă încălțămintea definitorie a verii.

Înainte de toate, e corect sau nu să purtăm sandale cu dres? Ei bine, modernitatea a spart această literă a legii și permite femeilor să se poarte cum se simt ele mai bine. Dacă stilul li se potrivește, acestea pot lua sandale peste un dres colorat, simplu sau cum preferă acestea.

Dacă ne gândim la regula rochiei negre, clasice, necesare în orice garderobă, o putem transpune și în segmentul de încălțăminte. Dacă avem în colecție două perechi de sandale cu toc, cât mai simple, negre, respectiv, nude, putem fi sigure că avem cu ce să ne încălțăm.

Cu toate acestea, este recomandat să ținem cont și de rochia pe care o vom purta, dar și de capacitatea noastră de a merge corect, purtând niște sandale cu toc. Și să nu uităm nici de înălțimea pe care o avem și cât de mult ne deranjează să îi privim de sus pe ceilalți invitați...În colecția de sandale de dama de la Fashion Days putem găsi inclusiv sandale elegante, fără toc, pe care să le asortăm unei rochii de ocazie.

Accesoriile

Accesoriile au fost și vor rămâne un aspect vital într-o ținută. Acestea pot distruge o apariție ce ar fi trebuit să fie elegantă sau pot schimba în bine o alegere nu tocmai potrivită.

Cerceii, colierele, brățările, ceasurile și poșeta sunt elemente pe care le purtăm zilnic, însă nu toate deodată. Prin urmare, de ce am scoate tot ce avem mai de preț la o petrecere?! Este recomandat ca doamnele să păstreze un echilibru în etalarea bijuteriilor și să nu ascundă rochia sub argintul sau aurul de prin sertarele noptierei.

Prin urmare, dacă alegem cercei și o brățară, lăsăm colierul acasă. De asemenea, dacă ne place foarte mult colierul și simțim că pune în valoare ținuta, renunțăm la brățări sau la ceas. În plus, să nu uităm nici de inele, unde trebuie să existe, totuși, o proporție.

Nu în ultimul rând, e foarte important ca orice ați îmbrăca sau purta să fie ceva în care să vă simțiți bine și care să vă ajute să vă distrați la petrecerea cu pricina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri