Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru miercurea viitoare, 25 august, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale, citate de Agerpres.

Sursa citată menţionează că pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la situaţia de securitate din Afganistan şi implicaţiile acesteia pentru România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, marţi, că 27 de cetăţeni români se mai află în Afganistan, după ce 16 au reuşit să plece în cursul nopţii precedente.

"În cursul nopţii zilei de 17 august au părăsit Afganistan încă 16 cetăţeni români. De la momentul apelului MAE de ieri către cetăţenii români aflaţi încă în Afganistan şi care nu-şi notificaseră prezenţa, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezenţa a încă 7 cetăţeni români. În acest moment, conform evidenţelor MAE, mai sunt 27 de cetăţeni români aflaţi în Afganistan", se arată într-o precizare de presă transmisă de MAE.

Conform aceleiaşi surse, au fost parcurse şi procedurile pentru trimiterea unui avion militar românesc la Kabul.

Un avion al Forțelor Aeriene este pregătit să plece spre Afganistan pentru a-i evacua pe cei 27 de români prinși acolo, a declarat, marți, la Digi24 ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. El a afirmat că s-au obținut autorizațiile de survol din partea a 12 state. Totodată, ministrul a făcut apel ca românii care nu și-au transmis coordonatele către ambasadă să o facă.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri