Un container cu peste 18 tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, care erau importate din Japonia, a fost descoperit, marţi, în Portul Constanţa Sud Agigea, potrivit Agerpres.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 18.430 kg de deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

"În data de 7 septembrie, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respectă regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit un container încărcat cu piese şi dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României", precizează sursa citată.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate.

Oficialii IGPF menţionează că societatea comercială beneficiară a importului nu este autorizată pentru valorificarea acestor tipuri de deşeuri.

Autorităţile române au luat măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Japonia.

Totodată, în acest caz a fost deschisă o acţiune penală pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea regimului deşeurilor.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri