Se apropie cu pași repezi weekend-ul și ne pregătim deja de distracție. Am realizat o listă cu câteva evenimente care vor avea loc în perioada 11-12 septembrie, în București.

Festivalul Slow Coffee

În weekendul 11-12 septembrie va avea loc în București Slow Coffee Festival, un festival ce va aduce profesioniști în domeniu care vor oferi sfaturi și cunoștințe interesante.

Intrarea va fi gratuită, iar pasionații de cafea sunt așteptați la la Galeria Senat, Combinatul Fondului Plastic pentru a descoperi prăjitorii artizanale din țară.

De asemenea, Organizatorii Slow Coffee Festival au asigurat prezența la eveniment a unor experți din lumea cafelei care vor ține o serie de ateliere pentru a-i ajuta pe cei care doresc să-și întemeieze o afacere în domeniul cafelei de specialitate, sau să își ducă afacerea deja existentă la nivelul următor. Iată ce atelierele la care sunt așteptați participanții:

  • Private Cupping session – Best of Cauca Cupping – Coffee for Peace Project – María Alejandra
  • Olano Nieto, Federación Nacional de Cafeteros Colombia
  • Cum deschidem un coffeeshop? – Artisan Coffee Gear
  • Rolul cafelei în alte afaceri – Friddi Gelato
  • Cum pornim o prăjitorie? – MABÓ Roastery, Prăjitor Bogdan Georgescu – Vicecampion
  • Mondial
  • Talk with your brand – Cromatic Studios
  • Construind comunități vibrante în jurul nostru – Asociația Artisan Coffee Community
  • Afacere umană, abordare digitală – Vodafone
  • Market Dynamics Workshop on FNC and Colombia – María Alejandra Olano Nieto, Federación
  • Nacional de Cafeteros Colombia
  • Business development meetings with roasters – tot week-end-ul

Cinema sub clar de lună

În acest weekend, pe 11-12 septembrie, Primăria Capitalei prin ARCUB, intitulată „Bucureşti - Oraş deschis”, organizează cinema cub clar de lună la Muzeul Național al Literaturii Române.

Spectatorii au ocazia să vadă, pe ecran mare, filme care au făcut vâlvă în ultimul an și au adunat premii în marile festivaluri, producțiile care au deschis și închis oficial TIFF 2021, cele recompensate cu Premiul Publicului și câteva dintre cele mai așteptate premiere românești. Proiecțiile vor continua în fiecare săptămână, până pe 17 octombrie.

Saga Music Festival

În acest weekend va avea loc Saga Music Festival, cel mai mare festival de muzică electronică din București, care aduce pe scenă peste 100 de artiști și DJ renumiți pe plan local și internațional, în weekendul 10-12 septembrie la Romaero.

În acest an , participanții vor putea savura vinuri dintre cele mai selecte, de la crame de renume incluse în programul Carrefour Deschidem Vinul Românesc, cât și cocktailuri pe bază de vin.

Participanții vor avea acces și la cele trei truck-uri de mâncare din Food Court Saga, unde pot degusta burgeri, sandvișuri cu brânzeturi și deserturi proaspete.

Saga Music Festival este un concept de eveniment creat de Insomniac și de ALDA, doi dintre cei mai mari jucători globali din piața de evenimente dedicate iubitorilor de muzică electronică. În total, peste 50 de artiști din muzica electronică fac parte din line-up-ul festivalului.

Pe scena principală SAGA Festival vor urca Alan Walker, Clean Bandit (DJ Set), Don Diablo, John Newman, Mike Williams, Morten, Nervo, Regard, Salvatore Ganacci, Sigala, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, Vini Vici, W&W.
Și Adam Beyer, Amelie Lens, Chris Liebing, Deborah de Luca, Denis Sulta, Eli Brown, Enrico Sangiuliano, Fisher, Franky Rizardo, Hot Since 82, Joris Voorn, Joyhauser, Kölsch, Mathame, Meduza, Monika Kruse, Reinier Zonneveld (Live), Solardo, Sonny Fodera, Spartaque, și Umek vor urca pe scena SAGA Festival.

Picnic în Grădina Botanică

Grădina Botanică continuă seria evenimentelor de picnicuri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie, poezie și degustări de la antreprenori locali. Următoarele sesiuni au loc pe 11-12 septembrie,18-19 septembrie, 25-26 septembrie, de la orele 15:00-21:00.

Aproape 5.000 de metri pătrați din Grădina Botanică, Șoseaua Cotroceni, 32, sunt transformați într-un spațiu alternativ de întâlnire, cu o mică scenă în iarbă, muzică, socializare, audiții, picnic în pădure sau degustări.
Vizitatorii sunt invitați să își aducă pături sau șezlonguri și să deguste din produsele micilor antreprenoride, din selecția roditorfoodmarket.ro - platformă realizată cu suportul UniCredit Bank.

Program:
11 septembrie

  • Trio Vioara Clasică - Valentin Simion, Mateo Miu, Ecaterina Salceanu
  • Olly of Queens
  • Sesiune de poezie Andrei Dosa
  • Retro Future

12 septembrie

  • Difference Quartet
  • Paolo Proffeti & Ciprian Pop
  • Sesiune de poezie cu Andrei Dosa
  • Soul Serenade & Alex Olteanu, jazz&blues

Acces general la spațiul Weekend Sessions, 60 lei de persoană, la care se adaugă 10 lei acces la Grădina Botanică. Copiii sub 12 ani au intrarea liberă în festival, se plăteşte doar biletul de intrare la Grădina Botanică, 5 lei.

Expozitie de artă

În weekend-ul 11-12 septembrie, bucureștenii vor putea vizita Arbor.art.room, expoziției de artă contemporană „The Summer of Independence”, un manifest artistic la cei 30 de ani trecuți de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova pe 27 august 1991. Expoziția este deschisă sâmbătă și duminică între orele 14:00-18:00.

Expoziția cuprinde opere de artă aparținând unor genuri diverse: pictură, sculptură, instalații, fotografie și video, semnate de 11 artiști basarabeni stabiliți la Chișinău și București. Fiecare lucrare conține un mesaj specific legat de ultimii 30 de ani sau documentează un eveniment social sau politic, căruia i s-a dat o formă plastică. În expoziție au fost invitați creatori din diferite generații, de la nume foarte cunoscute, până la artiști în formare sau chiar studenți de la arte.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri