Lucrările de reamenajare ale Lacului Morii au fost demarate miercuri, acestea urmând să fie finalizate la 1 mai 2022, ”dacă nu va urma o iarnă grea”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Reamenajarea va costa 11 milioane lei și ar putea include, printre altele, o pistă de alergat, dar și spații pentru plajă, concerte și alte evenimente culturale pe insula Lacul Morii.

”Vrem ca toată aria Lacul Morii să devină atractivă, deoarece, în momentul de față, cetățenii din Sectorul 6 nu prea au unde să petreacă timp liber și sunt nevoiți, adesea, să meargă în Herăstrău sau Centrul Vechi. Este o zonă pentru care avem gânduri foarte mari, cu un apus superb, și care poate deveni o zonă de atracție pentru tot Bucureștiul”, menționează Ciucu.

Lucrările de reamenajare a digului Lacului Morii fac parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Proiectul se va desfășura în două faze, costul total urmând să ajungă la 11 milioane de lei cu TVA, iar lucrările vor fi finalizate la 1 mai 2022.

”Contează mult dacă vom avea o iarnă grea. Într-o asemenea situație, finalizarea lucrărilor poate fi amânată până la 1 iulie 2022”, a explicat primarul Sectorului 6.

Ce cuprinde Faza I a proiectului Lacul Morii

Faza I cuprinde zona dintre baraj și podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2.155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10.344 mp, iar pista de alergare va fi amenajată pe toată lungimea.

Proiectul de reabilitare mai constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru pesoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.

Ce cuprinde Faza II a proiectului Lacul Morii

Faza II va fi realizată în urma unui concurs de soluții organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și va cuprinde Insula și zona adiacentă.

Ciucu: Trebuie să avem și camere de filmat. Există acte de vandalism și vrem să le împiedicăm

În cadrul proiectului de reamenajare a Lacului Morii, pe dig vor fi amplasate și camere de filmat, primarul Sectorului 6 temându-se de o posibilă distrugere a bunurilor după finalizarea lucrărilor.

„Știu deja că există acte de vandalism, de aceea avem nevoie de supraveghere video și de intervenția Poliției locale”, a menționat Ciucu.

Ce se întâmplă cu gunoaiele de pe lac? Ciucu: Nu văd probleme mari acum. Apele Române trebuie să curețe lacul

Primăria Sectorului 6 se va ocupa de igienizarea și reamenajarea insulei de pe Lacul Morii, însă curățarea lacului rămâne în responsabilitatea Apele Române.

”Acum nu vâd să fie mari probleme cu gunoaiele pe lac. Vom igieniza insula și vom susține orice efort pentru curățarea lacului, dar luciul apei aparține Apele Române, iar de curățare trebuie să se ocupe instituția”, a adăugat Ciucu.

Primarul Sectorului 6 a spus că și insula va fi reamenajată în viitor, existând posibilitatea ca pe aceasta să fie construite locuri speciale pentru cei care vor să facă plajă, precum și spații pentru concerte sau alte evenimente culturale.

”Nu știu acum exact ce vom face pe insulă. Vom lăsa arhitecții să vină cu propuneri și proiecte creative pentru această zonă”, a concluzionat primarul Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri