Pe 1 iunie, la ora 17:00, se redeschide accesul pe digul Lacului Morii. Anunțul a fost făcut de primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

”Lucrările vor fi gata, doar scările vor avea nevoie de o altă soluție. Nu au probleme, e doar o chestiune de estetică pe care o vom rezolva destul de repede”, a precizat edilul, pe pagina sa de Facebook.

Lucrările de reamenajare ale Lacului Morii au fost demarate pe 29 septembrie 2021. Reamenajarea a costat 11 milioane lei și a inclus, printre altele, o pistă de alergat, dar și spații pentru plajă, concerte și alte evenimente culturale pe insula Lacul Morii.

”Vrem ca toată aria Lacul Morii să devină atractivă, deoarece, în momentul de față, cetățenii din Sectorul 6 nu prea au unde să petreacă timp liber și sunt nevoiți, adesea, să meargă în Herăstrău sau Centrul Vechi. Este o zonă pentru care avem gânduri foarte mari, cu un apus superb, și care poate deveni o zonă de atracție pentru tot Bucureștiul”, declara Ciucu, în toamna anului trecut.

Reamenajarea digului nu a mai putut include pista de biciclete, ci doar pe cea de alergare, motivul fiind lipsa de spațiu.

”Nu era loc și pentru piste de biciclete și pentru piste de alergare, nu ar mai fi ramas loc pentru oamenii care se plimbă/staționează (ambele tipuri de pistă au niște mărimi standard). Evaluăm dacă să schimbăm regulamentul și să permitem accesul de luni până vineri de la orele 00.00 la 17.00. Oricum, este drum pentru biciclete la baza digului, rasteluri și acces pe 66% din dig”, a explicat edilul.

Lucrările de reamenajare a digului Lacului Morii fac parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri