Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 va demara, miercuri, 29 septembrie 2021, o amplă lucrare de reamenajare a digului Lacului Morii, făcând parte din proiectul de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii - Crângași – Giulești pentru promenadă, relaxare și activități sportive.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, demararea proiectului va avea loc în prezența primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, iar lucrările se vor desfășura în două faze.

Amenajare Lacul Morii

Faza I - cuprinde zona dintre baraj și podul Insulei Lacului Morii, cu o lungime de 2.155 metri, suprafața pentru promenadă va avea 10.344.00 mp, iar pista de alergare va fi amenajată pe toată lungimea.

Proiectul de reabilitare mai constă în: asfaltare, înlocuire pavaj, montare bănci, pergolă lemn, stâlpi de iluminat rețea promenadă, stâlpi de iluminat taluz, balustrade metalice, coșuri de gunoi, sistem de supraveghere video, scări cu acces pentru pesoanele cu dizabilități și tot ce este necesar pentru a transforma acest spațiu cu apus superb într-o zonă de promenadă.

Faza II - realizată în urma unui concurs de soluții organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România și va cuprinde Insula și zona adiacentă.

Retail jobs

Amenajare Lacul Morii

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri F