Câteva parcuri din București au fost reamenajate anul acesta, multe aparținând primăriilor de sector. Cel mai grăitor exemplu este cel al Parcului Sticlăriei, redeschis după 30 de ani. La polul opus, însă, se află parcurile mari din București, care aparțin Primăriei Generale. Nicușor Dan, edilul Bucureștiului, a declarat că acestea vor rămâne în jurisdicția primăriei, în continuare, urmând să fie subiectul principal al unor investiții majore.

”Aș fi vrut ca astfel de reportaje despre parcurile din București să fi fost redate și pe vremea doamnei Firea. Dar parcurile mari din București, precum Cișmigiu sau Herăstrău, vor rămâne în jurisdicția Primăriei și vom avea investiții majore în ceea ce le privește”, a declarat Nicușor Dan, invitat la emisiunea În fața ta, de la Digi24.

Nicușor Dan motivează investițiile puține prin preluarea unei primării ”în faliment”, ale cărei conturi erau blocate.

”Am avut un an de mandat în care m-am ocupat de problemele esențiale ale orașului, mai exact am stopat declinul financiar. Primăria avea trei miliarde de lei datorii, iar Bucureștiul era obișnuit să cheltuiască cinci, în condițiile în care primea patru”, a explicat edilul.

Totodată, lipsa de acțiune asupra parcurilor din București mai este argumentată și de prețurile tot mai mari impuse de companiile municipale, amenințate cu dizolvarea, potrivit informațiilor furnizate de Nicușor Dan.

O altă problemă care i-a ocupat timpul primarului a fost și legalitatea PUZ-urilor.

„În București s-a construit foarte mult, haotic, fără să se țină cont de trafic sau de infrastructură. Am găsit 23 de motive de ilegalitate ale acestor construcții”, a precizat Dan.

Nu în ultimul rând, Nicușor Dan a mărturisit că își mai dorește un mandat, deoarece rezolvarea lucrurilor se desfășoară cu dificultate la nivelul Primăriei și nu a reușit să își pună în practică proiectele promise.

”Vom orienta investițiile de mare anvergură către problemele de fond ale orașului. Principalele noastre proiecte sunt semaforizarea inteligentă, dar extinderea liniior de tramvai, astfel încât să putem rezolva problema traficului din București”, a conchis edilul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri