Prezent în cadrul evenimentului CSR Growing Responsible: Green Future organizat de wall-street.ro, Ministrul Mediului Tanczos Barna a spus că va trece mult timp până când Capitala României va putea fi catalogat ca un oraș verde.

Întrebat în câți ani crede că Bucureștiul va deveni un oraș verde, ministrul a dat un răspuns neașteptat.

„În câte decenii?” – a replicat ministrul. „Schimbarea nu este una ușoară, nici la încălzirea rezidențială, nici la schimbarea sistemului de trafic, nici la schimbările preconizate în transportul public în comun. Deci, sunt schimbări majore implică foarte multe investiții și foarte multe foarte multă determinare, dar trebuie începută de undeva și trebuie făcut primul pas”.

Potrivit ministrului, o problemă esențială a reducerii poluării din București este cea a fluidizării traficului, ceea ce presupune schimbări radicale, în urma unor decizii care nu vor fi pe placul cetățenilor.

„Pentru traficul din București este nevoie de câteva schimbări majore, schimbări asumate, multe dintre decizii vor fi nepopulare și eu mi-e frică să spun că această rețea de drumuri, de străzi din București trebuie să sufere modificări radicale pentru a reduce emisiile de carbon generate. Pe deoparte este nevoie de alternative pentru pistele de biciclete, benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Este nevoie de un sistem modern care să ofere o alternativă viabilă pentru mersul cu mașina proprie.

Potrivit acestuia, piste de biciclete nu se construiesc în București pentru că sunt împotmolite toate proiectele guvernului din 2016 încoace și că trebuie alocat urgent un buget pentru a susține pistele de biciclete din București.

Totodată, vor trebui impuse zone în care accesul mașinilor poluante să fie interzis, iar mijloacele de transport în comun clasice să fie înlocuite cu altele nepoluante sau mai puțin poluante decât cele din prezent.

„Este nevoie și în București de un angajament ferm și de voință politică, chiar dacă deciziile nu o să fie pe care să le placă tuturor”, a conchis ministrul Mediului.

CSR Growing Responsible: Green Future este un eveniment realizat de wall-street.ro și sponsorizat de Electrolux, Raiffeisen Bank și Fepra.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri