În urma unei apariții în spațiul public a unor imagini cu un șobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și ,în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului București, coordonate de președintele ANPC, Mihai Culeafa, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Șos. Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Deficiențele constatate de comisarii ANPC au fost:

  • prezența unei rozatoare (șobolan viu), în incinta unității
  • utilizarea unor grătare cu rugină și vopsea exfoliată, neigienizate,
  • existența unor pereți neigienizați, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri,
  • nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius,
  • lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spațiul de lucru,
  • lipsa informării cu privier la prezemța factorilor alergeni din produse.

Sursa Video: ANPC/ Facebook

În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare:

  • retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg),
  • oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei,
  • propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni.

”Este inadmisibil să întâmpinam astfel de situații, pentru că se știe foarte clar că șobolanii sunt extrem de periculoși, mai ales din cauza microbilor pe care îi pot răspândi. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor își propune ca în perioada următoare să continue să arate public, pe rețelele sociale și nu numai, imagini/ clipuri cu acțiunile echipelor operative” a declarat Mihai Culeafă, Președintele ANPC.

Sursa foto: ANPC/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri