Alianţa pentru Unirea Românilor cere senatorilor să nu voteze proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice în sensul permiterii interceptării conversaţiilor de pe WhatsApp, Telegram şi Signal.

"Alianţa pentru Unirea Românilor, singurul partid care a votat împotriva interceptării conversaţiilor de pe Whatsapp, Telegram şi Signal, cere senatorilor să nu voteze proiectul de lege promovat de Florin Cîţu", se arată într-un comunicat de presă al partidului.

"Guvernul Cîţu a adoptat, cu trei zile înainte de a fi demis de Parlament, un proiect de lege în care a fost introdus pe şest un articol ce lărgeşte în mod nejustificat interceptările electronice. Atât a putut marele liberal Florin Cîţu, ajuns astăzi în dizgraţia tuturor: ziua ca hoţii, a dat un ultim atac la drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. AUR a votat împotriva acestui proiect la Camera Deputaţilor şi va fi consecvent la Senat. Cerem o dezbatere publică serioasă pe acest subiect, cu implicarea tuturor specialiştilor din societatea civilă", a declarat copreşedintele AUR George Simion.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a făcut un apel la senatori să respingă acest proiect pe care îl califică drept "nefast".

"Facem o încercare - un apel la conştiinţa tuturor senatorilor, pentru a respinge acest proiect nefast. Să nu ne întoarcem la practicile statului totalitar din perioada comunistă. Nu vrem să redevenim o naţiune supravegheată de securişti! AUR îşi propune să consolideze standardele democratice, nu să le coboare", a afirmat Târziu.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice a fost adoptat marți cu 256 de voturi "pentru", 34 "împotrivă" şi şapte abţineri, de Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată. Proiectul va merge la Senat care este for decizional.

Potrivit raportului comisiilor parlamentare de specialitate, proiectul de lege are ca obiect de reglementare asigurarea transpunerii în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2018/1972 a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 decembrie 2018 de instituire a Codului european al comunicaţiilor electronice, act legislativ prin care au fost reţinute într-un singur document toate directivele din domeniul comunicaţiilor electronice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri