Un token non-fungibil (NFT) aflat la căutare a fost vândut accidental cu puțin peste 3.000 de dolari, de 100 de ori mai puțin decât prețul său de piață, potrivit BBC News.

NFT-ul BAYC (Bored Ape Yacht Club, în traducere Iaht clubul maimuțelor plictisite) se află într-o ediție limitată la 10.000 de piese de artă digitală, fiecare având diferențe minore.

Posesorul Maimuței plictisite cu numărul 3.547 a apăsat greșit tastatură atunci când și-a listat bunul digital pentru a-l vinde online. NFT-ul a fost pe loc cumpărat de un cont automat și repus imediat la vânzare pentru aproape 250.000 de dolari.

Ghinionistul vânzător a declarat că a vrut să își listeze Maimuța plictisită la vânzare pentru un preț de 75 de criptomonede etherum (ETH) (2.989 de dolari pe bucată), varianta folosită pentru multe tranzacții cu NFT-uri. Acestuia „i-a sărit atenția” în timpul uneia dintre multele listări online zilnice, ceea ce l-a făcut să scrie 0,75 ETH în loc de 75.

„Am văzut instant eroarea când degetul a apăsat click-ul mouse-ului, dar (NFT-ul) a fost cumpărat automat, înainte să pot apăsa Cancel, iar 250.000 de dolari au zburat așa”, a spus bărbatul.

Cumpărătorul automat suspectat a trebuit și el să plătească „gas fees”, taxe asupra tranzacțiilor pe care utilizatorii le plătesc minerilor dintr-un protocol blockchain pentru a-și avea schimburile incluse în block. Aici este inclus prețul pentru ca rețeaua etherum să proceseze instant o tranzacție, totalul ridicându-se la 8 ETH (32.000 de dolari).

În tranzacțiile bancare traziționale, astfel de erori sunt anulate în mod normal, dacă banca ce facilitează schimbul este anunțată rapid de problemă. În schimb, în industria nereglementată a pieței de criptoactive nu există moduri prin care să poată fi anulată o astfel de vânzare.

Maimuțele plictisite, set de NFT-uri lansat în aprilie 2021 sunt „generate programatic”, printr-un script prin care sunt amestecate și potrivite o paletă de culori, design-uri și accesorii, prin care aceste NFT-uri sunt unice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri