Lucrători din industria spectacolelor protestează, în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului măsuri compensatorii pentru pierderile financiare din ultimii doi ani, sprijin constant şi consecvent din partea autorităţilor pentru liber-profesioniştii din acest domeniu şi un plan de reluare a activităţii predictibil şi coerent, adaptat specificului activităţii din această industrie.

Protestul este unul pașnic, autorizat, fără niciun fel de implicații care să dăuneze imaginii și demnității, notează Asociația Lucrătorilor în Industria Spectacolelor din România, organizatorul protestului, pe pagina de Facebook.

”Pentru că 2020 şi 2021 au însemnat pentru noi pierderi de milioane de euro, nu am primit nicio compensare pentru aceste pierderi, doar promisiuni, după doi ani de pandemie avem zero predictibilitate pentru reluarea activităţilor, minimul sprijin lunar oferit ca indemnizaţie nu mai există, iar o ţară normală nu le interzice cetăţenilor să muncească fără să le ofere nimic în schimb şi suntem o industrie ajunsă în pragul colapsului, dar invizibilă pentru autorităţi", precizează ALIS.

Limita impusă de lege pentru manifestații este de 100 de persoane, așa ca va exista un perimetru în care se vor afla participanții din cadrul asociațiilor inițiatoare, completat în limita capacității de persoane care susțin acest demers, astfel încât să fie respectată această condiție.

Accesul în perimetru se face DOAR din alveola media sub îndrumarea echipajelor de poliție. Purtarea măștii de protecție este OBLIGATORIE.

Perimetrul va fi ocupat la capacitate deplină de organizatori, iar susținătorii vor putea intra doar când se eliberează locul în cadrul perimetrului.

Sursa foto: ALIS - Asociația Lucrătorilor în Industria Spectacolelor/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri