Conducerea STB pune deja în aplicare mai multe măsuri la adresa greviștilor care își continuă protestul, între care sunt plângeri penale la adresa celor care au declanșat manifestația.

În a cincea zi de grevă, Conducerea STB SA a luat următoarele măsuri ferme pentru deblocarea crizei actuale, ca urmare a patru tentative eșuate de comunicare și negociere cu liderii sindicali:

  • Au fost notificați angajații aflați în grevă cu privire la reluarea activității de transport public;
  • S-au depus plângeri penale împotriva celor care au declanșat protestul ilegal;
  • Se vor aplica prevederile contractului colectiv de muncă și ale contractului individual de muncă pentru salariații care nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu în aceste zile de grevă, beneficiind bineînțeles de clemența dată de Consiliul de Administrație.

Citește și: Director STB: Unii angajați vor fi dați afară, alții vor fi sancționați diferit. Pe site-ul STB au apărut anunțuri de angajare

De asemenea, pe site-ul STB SA a fost publicat un anunț de angajare pentru personal calificat în meseria de conducător autobuz.
„Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați manipulați care protestează în continuare fără să aibă cerințe concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Starea financiară a societății este grav afectată. Este posibil ca salariații STB SA să noată priu-și primi salariile”, transmite compania pe pagina sa oficială de Facebook.

„În același timp, se fac și niște pași în viitor. Va exista o discuție cu șefii de autobaze și depouri. Caracatița din STB SA trebuie stârpită. Implicarea sindicatului la toate nivelurile de conducere a făcut posibilă declanșarea acestei greve ilegale, motiv pentru care cei responsabili vor răspunde în fața legii. Mulțumim celor care au ieșit în traseu pentru a-și face datoria fața de bucureșteni și au ințeles gravitatea situației. Sunt așteptați și restul angajaților să-și reia activitatea”, mai scrie pe pagina STB.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri