Biserica Ortodoxă Română (BOR) a transmis un mesaj oficial prin care arată că se delimitează de partidele extremiste din România, cum este AUR, cunoscut pentru ideologia sa care promovează naționalismului extremist și creștinismul.

Astfel, Patriarhia Română a criticat aspru comportamentul membrilor AUR și transmite că, de fapt, „creștinismul autentic asimilat (...) care celebrează alteritatea prin respect acordat celuilalt, nu se exprimă niciodată obraznic, agresiv și agramat de la înălțimea unui reper public”, notează G4Media.

„Alternativele hâde la această manifestare publică a credinței reale exprimă doar surogate de creștinism confiscat politic și ideologic, de care Biserica se dezice ferm”, se mai arată în comunicat.

Această poziționare împotriva creștinismului disimulat, adoptată de către BOR, nu este prima de acest fel. Este a doua astfel de inițiativă, în decurs de o săptămână și vine în contextul în care George Simion, unul din liderii AUR a transmis inițial, legat de primul mesaj al Patriarhiei că nu este vorba despre formațiunea pe care o conduce.

George SimionGeroge Simion. Foto: Facebook / AUR

”Biserica se dezice, la fel de ferm, de orice apologie iresponsabilă făcută exponenților unor regimuri politice dictatoriale din trecut sau din prezent, indiferent de faptul că aceștia au mimat sau mimează public creștinismul, concomitent cu acte grave de opresiune sau încălcare a principiilor unei societăți democratice și reverențioase față de valorile creștine pe care s-a edificat”, a mai precizat Biserica Ortodoxă Română, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri