Cum va ajuta Biserica Ortodoxă Română campania de vaccinare

Ministerul Sănătății a anunțat, printr-o postare pe o rețea de socializare, că Biserica Ortodoxă Română va sprijini eforturile de informare depuse în campania de vaccinare.

Potrivit informării Ministerului, Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Ministerul Educație descrie acest fapt drept o mare reușită, deoarece reprezentanții Bisericii sunt o voce ascultată de mulți români.

”Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, scrie Ministerul Sănătății, pe Facebook.

Nu în ultimul rând, Ministerul amintește și că Papa Francisc se va vaccina de îndată ce îi va veni rândul.

”Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău”, a precizat Papa.

Citeste si:
Cum se vor spovedi și împărtăși credincioșii după redeschiderea...
Cum se vor putea spovedi și...
Aproximativ 6.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de autorități. Totalul celor vaccinați a depășit pragul de 100.000 de persoane.

Sursa foto: Facebook/ Biserica Ortodoxă Română


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri