Patriarhia Romana a fost amendata cu 10.000 de lei de Ministerul de Finante in urma atribuirii, prin licitatie, a unor lucrari de consolidare si restaurare a Palatului patriarhal. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) au sustinut ca au respectat decizia instantei, dupa contestarea licitatiei, scrie Mediafax.

Patriarhia a facut joi aceasta precizare dupa ce in presa au aparut informatii privind amenda de 10.000 de lei primita de institutie din cauza unor nereguli la licitatia lucrarilor de consolidare a Palatului Patriarhiei.

Patriarhia Romana a fost amendata de Unitatea de Coordonare si Verificare a Achizitiilor Publice (UCVAP) din cadrul Ministerului Finantelor Publice in urma atribuirii contractului pentru lucrari de consolidare si restaurare a Palatului patriarhal.

Potrivit reprezentantilor Patriarhiei, executantul lucrarilor a fost desemnat conform deciziilor Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtii de Apel Bucuresti, fiind pusa in aplicare, in termenul legal de 15 zile, decizia instantei.

"In martie 2013 au fost inscrise in competitie 13 firme pentru executarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei cu fonduri europene. La fiecare sedinta au fost prezenti reprezentantii UCVAP care au si semnat procesele verbale. In final, o firma a contestat rezultatele licitatiei, iar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor si Curtea de Apel Bucuresti i-au dat castig de cauza. Patriarhia Romana a pus in aplicare decizia instantei in termneul de 15 zile prevazut de lege. Patriarhia Romana isi exprima convingerea ca justitia va constata caracterul abuziv al amenzii aplicate de UCVAP din Ministerul Finantelor Publice pentru «vina» de a fi adus la indeplinire in termenul legal o hotarare judecatoreasca irevocabila", au declarat reprezentantii Patriarhiei.

De asemenea, Patriarhia Romana spera ca "tergiversarile birocratice nejustificate si neexplicate de UCVAP vor inceta" si ca vor fi demarate lucrarile de executie ale acestui proiect cu finantare europeana, semnat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale inca din anul 2012.

Valoarea lucrarilor de consolidare si restaurare a Palatului Patriarhiei este de 64 de milioane de lei fara TVA, dintre care 98 la suta sunt asigurati din fonduri europene, iar 2 la suta din suma, de Patriarhia Romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri