Vasile Raduca a demisionat din functia de prodecan al Facultatii de Teologie Ortodoxa, dar ramane la Biserica Kretulescu

Profesorul Vasile Raduca si-a depus demisia, miercuri, din functia de prodecan al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", anunta Universitatea din Bucuresti. El nu renunta la postul pe care il ocupa la Biserica Kretulescu din Bucuresti, unde va predica in continuare.

Potrivit sursei citate, "urmeaza ca decanul facultatii, prof. Ioan Moldoveanu, sa inainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atributiile detinute pana astazi de prof. Vasile Raduca".

Preotul Vasile Raduca a facut recent afirmatii demne de Evul Mediu, spunand ca, in urma unui viol, femeia ar fi de vina daca ramane insarcinata si ca intretinerea de relatii sexuale cu prezervativ este echivalent al masturbarii. Daca preotul ar fi fost o simpla rotita insignifianta, poate aceste declaratii ar fi fost mai usor trecute cu vederea, insa el detine functii inalte in aparatul de stat si este platit din bani publici.

"Va rog sa retineti, sunt rarisime cazurile cand violul se soldeaza cu graviditate. Cand se soldeaza cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie ca este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete, fie ca te-ai gasit in imposibilitatea de a face de asa maniera incat celulele germinale care sunt pe punctul de a se intalni, sa se si intalneasca si sa fie fertilizat oul”, declarat el, la Radio Trinitas.

De altfel, rectorul UB solicitase anterior decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa demiterea si inlocuirea lui Vasile Raduca din functia de prodecan, conform Agerpres.

Citeste si:
Un preot care recomanda agheasmă împotriva infectării cu COVID,...
Un preot care le recomanda...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Miercuri, ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat "oripilata" de afirmatiile prodecanului Facultatii de Teologie referitoare la viol si a afirmat ca acesta "nu are ce cauta ca profesor intr-o universitate".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a afirmat, miercuri, ca opiniile profesorului Vasile Raduca referitoare la viol nu reprezinta pozitia Patriarhiei Romane si a Facultatii de Teologie din Bucuresti.

Raduca va predica in continuare la una dintre cele mai mari biserici din tara, Biserica Kretulescu, din Bucuresti.

Citeste si:
Un gardian kenyan de închisoare este acuzat că a violat o pacientă...
Poliţia kenyană a arestat un...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri