Profesorul Vasile Raduca si-a depus demisia, miercuri, din functia de prodecan al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", anunta Universitatea din Bucuresti. El nu renunta la postul pe care il ocupa la Biserica Kretulescu din Bucuresti, unde va predica in continuare.

Potrivit sursei citate, "urmeaza ca decanul facultatii, prof. Ioan Moldoveanu, sa inainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atributiile detinute pana astazi de prof. Vasile Raduca".

Preotul Vasile Raduca a facut recent afirmatii demne de Evul Mediu, spunand ca, in urma unui viol, femeia ar fi de vina daca ramane insarcinata si ca intretinerea de relatii sexuale cu prezervativ este echivalent al masturbarii. Daca preotul ar fi fost o simpla rotita insignifianta, poate aceste declaratii ar fi fost mai usor trecute cu vederea, insa el detine functii inalte in aparatul de stat si este platit din bani publici.

"Va rog sa retineti, sunt rarisime cazurile cand violul se soldeaza cu graviditate. Cand se soldeaza cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie ca este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete, fie ca te-ai gasit in imposibilitatea de a face de asa maniera incat celulele germinale care sunt pe punctul de a se intalni, sa se si intalneasca si sa fie fertilizat oul”, declarat el, la Radio Trinitas.

De altfel, rectorul UB solicitase anterior decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa demiterea si inlocuirea lui Vasile Raduca din functia de prodecan, conform Agerpres.

Citeste si:
Sondaj: 1 din 2 angajati vrea sa ceara o marire pana la finalul anului
Sondaj BestJobs: Peste...

Miercuri, ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, s-a declarat "oripilata" de afirmatiile prodecanului Facultatii de Teologie referitoare la viol si a afirmat ca acesta "nu are ce cauta ca profesor intr-o universitate".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a afirmat, miercuri, ca opiniile profesorului Vasile Raduca referitoare la viol nu reprezinta pozitia Patriarhiei Romane si a Facultatii de Teologie din Bucuresti.

Raduca va predica in continuare la una dintre cele mai mari biserici din tara, Biserica Kretulescu, din Bucuresti.

Citeste si:
Cum sa iti anunti demisia la locul de munca ca un profesionist
Sfaturi in cariera: cele mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Grupul ALDE din Camera Deputatilor, desfiintat oficial