Cine este Vasile Raduca, preotul care nu condamna violul

Preotul Vasile Raduca a facut recent afirmatii demne de Evul Mediu, spunand ca, in urma unui viol, femeia ar fi de vina daca ramane insarcinata si ca intretinerea de relatii sexuale cu prezervativ este echivalent al masturbarii. Daca preotul ar fi fost o simpla rotita insignifianta, poate aceste declaratii ar fi fost mai usor trecute cu vederea, insa el detine functii inalte in aparatul de stat si este platit din bani publici.

"Va rog sa retineti, sunt rarisime cazurile cand violul se soldeaza cu graviditate. Cand se soldeaza cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie ca este vorba de un viol la care ai consimtit si care ti-a placut sa se repete, fie ca te-ai gasit in imposibilitatea de a face de asa maniera incat celulele germinale care sunt pe punctul de a se intalni, sa se si intalneasca si sa fie fertilizat oul”, a declarat el, la Radio Trinitas.

Mai mult, ela a spus ca prezervativul inseamna masturbare si ca “femeia este tratata ca o lighioana”.

Rectorul Universitatii Bucuresti, Dumitru Mircea, i-a cerut acestuia demisia. Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane s-a delimitat, vadit jenat, de afirmatiile lui Vasile Raduca.

Din pacate, Vasile Raduca este, in prezent, prorector al Facultatii de Teologie din Bucuresti unde preda chiar materia “Teologie Morala”. Facultatea primeste bani publici, iar salariul prorectorului este platit tot din banii nostri.

La fel de rau, Raduca predica la una dintre cele mai mari biserici din tara, Biserica Kretulescu, din Bucuresti. Raduca are luat un doctorat in anii ’80, in Comunism.

Vasile Raduca a fost decorat de DOUA ORI de Patriarhul Daniel, pentru activitatea depusa ca preot si profesor.

Cititi aici mai multe dintre declaratiile sale recente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri