Ecaterina Andronescu a reactionat, miercuri, la declaratiile prodecanului Facultatii de Teologie si subliniaza ca Universitatea Bucuresti trebuie sa sesizeze comisia de etica pentru a fi dispuse mai multe masuri, inclusiv aceea de a-l inlatura de la conducerea facultatii.

"Apreciez interventia universitatii prin pozitia pe care rectorul a exprimat-o public, il sustin si cred ca este prima masura pe care universitatea trebuie sa o ia, si anume de a il scoate din functia de conducator de facultate, pentru ca este prodecan la Facultatea de Teologie.

Dar eu cred ca fiind convinsa de etica universitatii se poate sesiza, cu atat mai mult cu cat domnia sa este profesor de morala, mi se pare extrem de nepotrivita modalitatea pe care ales-o sa exprime public un subiect destul de delicat", a spus ministrul Educatiei, la Realitatea TV.

Potrivit ei, este surprinzator modul in care prodecanul a ales sa se exprime.

"Ma intreb fara indoiala ce se intampla cu studentii pe care ii are si care sunt elementele legate de cursul de morala pe care il preda. De aceea, eu sugerez universitatii - pentru ca universitatea este cea care trebuie sa ia masuri in baza autonomiei universitare -, sugerez sa sesizeze comisia de etica, sa analizeze mai in profunzime cazul si sigur sa adauge si alte masuri", a mai spus Andronescu.

Declaratiile preotului au fost nepotrivite, mai ales pentru ca vin din partea unui profesor care preda morala, mai puncteaza ministrul.

"Pur si simplu ma oripileaza, pur si simplu. Pe scurt, daca ma intrebati pe mine, eu v-as raspunde intr-un mod foarte transant: nu are ce cauta ca profesor intr-o universitate, cu atat mai mult intr-o Facultate de Teologie", mai spune sursa citata.

Preotul Vasile Raduca, cel care a lansat declaratii controversate si discriminatorii despre sex, viol si musulmani intr-o emisiune radio, a revenit cu explicatii si a precizat ca regreta ca vorbele sale au avut ecou nedorit.

Rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, a cerut, marti, demiterea prodecanului Facultatii de Teologie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vasile Raduca a demisionat de la Facultatea de Teologie Ortodoxa