Marşuri cu torţe sau simple defilări de stradă: demonstraţiile de solidaritate cu Ucraina împotriva invaziei ruseşti se înmulţesc în întreaga lume, din Franța până în Georgia şi Italia.

Și românii sunt solidari cu poporul ucrainean. Sute de persoane participă, în faţa Ambasadei Ucrainei din Bucureşti, la o acţiune în semn de solidaritate cu această ţară, în contextul agresiunii Federaţiei Ruse. Cei prezenți afișează un imens drapel al Ucrainei și strigă: "Asasin, Putin asasin", "No war", "Peace Ukraine", "Solidari cu oamenii din Ucraina, "Fără război", "We stand with Ukraine".

La un moment dat, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Rohovei Păun, a ieşit pentru a se adresa susţinătorilor. El le-a mulţumit celor prezenţi, care l-au întâmpinat cu aplauze, pentru susţinere şi gândurile pozitive. "Sunteţi foarte pozitivi, sunteţi prietenii noştri, sunteţi alături de noi şi vă mulţumesc din suflet", a transmis acesta mulţimii.

Participanţii au plecat ulterior în marş către Ambasada Rusiei la Bucureşti, unde s-a scandat din nou atât în limba română, cât şi în ucraineană, iar participanţii au intonat din nou imnul Ucrainei.

Sursa foto: Luca Dinulescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri