Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au verificat, pe data de 5 aprilie 2022, modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în 3 dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

Astfel, în urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, au fost constatate nereguli importante.

Acest lucru i-a determinat pe comisarii CPCMB să ia decizia aplicării unor sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 lei, precum și aplicarea măsurii complementare de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru cantinele a două dintre spitale.

Cel de-al treilea, respectiv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienți folosind serviciile firmei de catering Deco Luk Style SRL, la care a fost extins controlul și unde a fost, de asemenea, oprită temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.

Nereguli descoperite în spitale

Dintre abaterile constatate, menționăm:

  • lipsa autorizației de funcționare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ștefan,
  • existența în spațiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită,
  • unul dintre blocurile alimentare - format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică - prezenta pereții cu tencuială căzută, tavanul cu infiltrații și pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi și mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură,

  • utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată,
  • utilizarea unor ustensile cu rugină,
  • folosirea unui sistem de ventilație neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei,
  • lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei,
  • coloanele de apă și calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină,
  • utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezența unor insecte moarte,
  • folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime și arsuri,
  • utilizarea unor camere frigorifice (spații depozitare) neigienizate.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri