Ca urmare a unei sesizări primite în cursul după amiezei de 20 mai 2022, referitoare la un incident petrecut în incinta magazinului de mobilă Ambianța, din sectorul 2 al Capitalei, o echipă de control a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a verificat împrejurările în care s-a desfășurat evenimentul. Ca atare, aceștia au dispus imediat ancorarea tuturor corpurilor de mobilier existente în magazin, care pot pune, astfel, în pericol viața și siguranța consumatorilor, și oprirea temporară a prestării serviciilor.

La fața locului, unde se aflau și reprezentanți ai Poliției Locale sector 2 și ai Sectiei 8 Poliție Judiciară, comisarii CPCMB au constatat că un copil cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani fusese vătămat, în incinta magazinului, din cauza neancorării pieselor de mobilier expuse spre vânzare.

Sursa Foto: ANPC

În urma verificării corpurilor de mobilier, s-a constatat că una din ușile unui dulap neancorat era desprinsă și poziționată între perete și partea laterală a dulapului. La momentul deschiderii celeilalte uși, aceasta s-a înclinat și a lovit copilul.

Comisarii CPCMB au găsit și alte corpuri de mobilier expuse spre comercializare neancorate, existând același pericol de accidentare al consumatorilor.

Sursa Foto: ANPC

Dat fiind că este necesară o cercetare amănunțită a condițiilor de comercializare și a modului în care sunt respectate, de către magazin, drepturile consumatorilor, controlul va continua în zilele următoare.

Retail jobs

În același timp, reprezentanții poliției au deschis un dosar penal în acest caz.

Sursa Foto: ANPC

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri