Pentru ca facturile la energie electrică și gaze naturale să nu te ia prin surprindere, alege să ai mai multă grijă la consumul tău de energie electrică și gaze naturale. Mai ales că, în această perioadă, prețurile de achiziție a energiei rămân ridicate. Astfel, singura modalitate pentru a ne proteja veniturile este de a evita să irosim energia și de a controla și reduce consumul.

Aceasta nu este o situație singulară, vedem că în multe țări europene, cum sunt Franța, Olanda, Germania, Grecia sau Italia, consumatorii sunt încurajați să ofere o atenție sporită consumului de energie, iar campaniile pe subiectul economiei de energie devin o normalitate peste tot în lume.

Un astfel de demers informativ este derulat de ENGIE Romania. Furnizorul de gaze naturale și energie electrică vine cu sfaturi practice care contribuie la reducerea consumului de energie și, implicit, a facturilor. “În această perioadă, în care nu putem controla prețurile de achiziție la energie, singurul lucru pe care îl putem controla este consumul. De aceea, îi încurajăm pe clienții noștri să urmeze câteva recomandări care aduc economii la factura de energie.”, spun reprezentanții ENGIE Romania.

Cum poți reduce consumul de energie electrică:

  • Înlocuiește becurile clasice cu cele de tip LED, care consumă de până la 5 ori mai puțin. Deși mai scumpe decât becurile clasice, acestea au o durată mai mare de viață. În plus, investiția se amortizează în câteva luni, având în vedere că aproximativ 30% din consumul unei locuințe este reprezentat de iluminat.
  • Scoate din priză electrocasnicele atunci când nu le folosești, pentru o economie de energie de până la 10%. Lăsate în priză sau în stand-by, electrocasnicele continuă să consume o cantitate de energie.
  • Pe timpul verii, aparatul de aer condiționat este responsabil pentru până la 25% din consumul total de energie electrică. Fiecare grad în plus setat pe aparatul tău de aer condiționat poate reduce consumul cu până la 6%.

Cum poți reduce consumul de gaz natural:

  • Dacă ai o centrală veche, clasică, alege să o schimbi cu una nouă, în condensație. În acest fel, consumul de energie va scădea cu până la 20%.
  • Iarna, avem tendința să avem o temperatură interioară ridicată. Totuși, fiecare grad în minus la termostatul inteligent poate reduce consumul cu până la 7%.
  • Evită să oprești centrala termică. În acest mod, locuința se va răci, iar ulterior, consumul de energie va fi mai mare pentru a o reîncălzi. Atunci când pleci de acasă pentru mai mult de 24 de ore, este recomandată reducerea temperaturii ambientale la 16°C. Dacă perioada în care ești plecat depășește două zile, poți reduce temperatura la 8°C, urmând să revii la parametri inițiali la întoarcerea acasă.

Descoperă mai multe sfaturi pe engie.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri