Începând de astăzi, Metrorex va introduce încă șase metrouri în circulație, ceea ce va scădea timpul de așteptare al românilor în stațiile din subteran.

Compania de transport în comun informează că în urma discuțiilor purtate cu Alstom S.A. și a plății unor facturi pentru prestații de mentenanță aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulație a șase trenuri suplimentare, începând cu 16 august 2022.

În acest context, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toata rețeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri.

Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situației create în circulația trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare, se arată în comunicatul companiei.

Sorin Grindeanu amenință cu demiterea conducerii Metrorex

Conducerea Metrorex pare să fie o problemă a miniștrilor Transporturilor din România. Să ne amintim de divergențele create în jurul lui Cătălin Drulă.

În prezent, și Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor, consideră că demiterea conducerii Metrorex este o soluție pentru o mai bună pentru companie, dar și pentru călătorii români.

”Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administraţie, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme şi nu sunt singurele. Până la sfârşitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administraţie, director general, vor fi selectaţi şi am dat drumul la acest lucru pe Ordonanţa 109. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a precizat ministrul.

Sursa foto: Metrorex/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri