Carnea de vită este o sursă excelentă de proteine, creatină, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. Este o carne gustoasă și versatilă ce poate fi folosită atât în diete cât și în meniurile zilnice.

Carnea de vită conține creatină care ajută la construirea masei musculare având cel mai mare conținut de creatină dintre toate alimentele pe care le consumăm. În plus, această conține potasiu, proteine și alanina, care este un aminoacid care protejează muschii, în special în timpul activității fizice.

În carnea de vită vei regăsi chiar și fier, zinc, magneziu și vitamina B6 toate fiind necesare organismului uman pentru o bună funcționare dar și pentru susținerea sistemului imunitar.

Cum poți găti carnea de vită?

Carnea de vită, spre deosebire de alte tipuri de carne are avantajul de a putea fi gătită de la ușor, mediu la foarte gătit, ceea ce o face destul de versatilă și preferată în zeci de rețete.

Gătitul la abur

Fie că te folosești de căldura aburului pentru a transfera căldură cărnii sau de alte ingrediente precum apă, bulion sau vin, toate aceste ingrediente o pot transforma într-un preparat absolut delicios.

În acest tip de gătit poți folosi o bucată mai mare de carne pe care o poți felia după coacere. Timpul de coacere depinde de preferințele tale.

Gătitul pe grătar

Acest tip de gătit se recomandă pentru bucățile mai fibroase precum mușchiul și este indicat ca înainte de gătit carnea să fie porționată cât mai subțire. Pentru a te asigura ca obții felii perfecte folosește-te de cutite profesionale atunci când o poționezi.

Acest tip de gătire va păstra aroma delicioasă a cărnii în interior și ideal ar fi ca prepararea să aibă loc la o flacără mare pentru o perioadă scurtă de timp. În caz contrar, carnea se va usca și nu va mai mai avea textura și gustul pe care ți-l dorești.

Gătitul pe grătar poate fi făcut atât pe grătarul calis, cât și în tigaie, pe plită sau prin prăjire.

Înăbușirea sau fierberea

Una dintre acele metode de gătit care face ca orice carne să se topească parcă în gură este înăbușirea sau fierberea.

Iar carnea de vită nu face excepție, oferindu-ți prin această metodă bucăți fragede și delicioase de carne pe care le poți folosi în diverse rețete, de la sandvisuri la sosuri, tocănițe sau paste.

Pentru a obține cea mai bună aromă asigură-te că ai rumenit carnea pentru puțin timp înainte de a o pune la fiert pentru o perioadă lungă de timp, la foc foarte mic. Alege cuptorul pentru această tehnică, ca să te bucuri de cele mai bune rezultate.

Tocănițele

Nu ai cum să nu iubești tocănțele pentru gustul lor delicios, cu atât mai mult cu cât acestea conțin carne de vită. Gustul savuros este dat tocmai de faptul că, prin această metodă carnea fierbe direct în tocăniță alături de celelalte ingrediente și nu separat, combinandu-se astfel aromele într-un preparat absolut delicios.

Taie carnea în bucăți medii și folosește diferite tipuri de carne, de la cea mai fragedă dar și mai grasă, pentru a obține o tocăniță gustoasă.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri