Spațiul pietonal este o problemă perpetuă a Bucureștiului, în ciuda faptului că este refăcut în mod frecvent. Acest lucru este cu atât mai evident în zona Pieței Unirii, unde pasajul rutier subteran fost redeschis publicului după reparații desfășurate pe perioada verii, acesta contrastând însă puternic cu numeroasele dale sparte din zonă, dar și cu mizeria foarte vizibilă, acest cumul de factori dând întregii zone un aspect neîngrijit, de ca și cum ar fi aproape părăsită.

Capitala României a reușit să rezolve multe probleme după anii '90, spre exemplu cea a câinilor vagabonzi, dar una persistă oricâte administrații s-ar schimba: dalele pietonale.

Când vine vorba despre acestea, municipalitatea pare pur și simplu incapabilă să angajeze o firmă care să le instaleze în așa fel încât acestea să nu se mai strice după cel mult un anotimp, iar în unele cazuri chiar și mult mai repede.

Acest lucru este cu atât mai evident în zona Pieței Unirii, unde pasajul subteran proaspăt refăcut contrastează puternic cu degradarea avansată a dalelor pietonale din aproape întreaga zonă.

Alt loc în care acest aspect este foarte vizibil este zona Pieței Sfântu Gheorghe, dar nici alte zone din preajmă nu sunt scutite de dalele lipsă din pavaj. Culmea, însă, pietonii circulă nestingheriți pe acestea, mulți dintre ei cu copii, iar niciunul nu pare deranjat de acest lucru.

Nici vis-a-vis lucrurile nu stau însă mai bine, în zona statuii lupoaicei, copie a celebrului monument roman Lupa Capitolina, situată anterior în piața Romană, pavajul fiind pur și simplu devastat pe o porțiune extinsă. Nici aici, însă, trecătorii nu par deranjați de lipsa de preocupare a administrației publice, dimpotrivă, circulă cu un firesc absolut.

Cât privește parcul din fața Unirea Shopping Center, acesta suferă la capitolul curățenie, deși o persoană prezentă la fața locului avertiza despre aurolacii care se refugiază în acesta pe timpul nopții.

Oamenii străzii sunt de altfel o prezență constantă pe tot parcursul zonei, începând de la stația de metrou Piața Universității și până la Unirea Shopping Center.

La solicitarea wall-street.ro, Primăria Capitalei a arătat că lucrările de înlocuire a dalelor din zona Unirea- B-dul I.C. Brătianu vor fi demarate în aproximativ 2 săptămâni.

Administrația Străzilor a încheiat în 2015 un contract de reparații pentru trotuarul de pe bd. I.C. Brătianu cu firma SC Tehnologica Radion SRL, iar lucrările au fost executate în anul 2016. Suma acestui contract a fost de 4.560.000 de lei fără TVA.

Între timp, firma deținută de Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu și, printre altele, denunțător al lui Darius Vâlcov și Sebastian Ghiță, a intrat în faliment, fiind scoasă la licitație de lichidatorul judiciar Maestro S.P.R.L.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri