În cadrul programului special inițiat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Academia Comisarilor, prin care cei mai noi colegi se specializează alături de cei cu experiență privind procedura exactă de control, în diverse domenii economice, au fost constituite grupuri de tineri comisari care monitorizează mediile online, pentru a sesiza la timp semnalele transmise pe această cale de consumatori.

Astfel, în urma unei asemenea alerte de pe una dintre rețelele de socializare, comisarii ANPC au realizat o verificare a Restaurantului Excellence, din sectoul 5 al Capitalei, administrat de operatorul economic Selenium Expres Service SRL.

În urma acestei acțiuni, echipa de control a constatat că operatorul prestează servicii de alimentatie publică care pot pune în pericol viața, sănătatea și interesele economice ale consumatorilor.

Amenzi ANPC de 20.000 lei

Ca atare sancțiunile contravenționale applicate au fost:

  • amenzi în valoare de 20.000 lei,
  • oprirea definitivă de la comercializare a peste 100 kg de produse alimentare neconforme în valoare de circa 2.500 lei,
  • oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor.

Ce nereguli au fost identificate

Abaterile constatate de comisari au fost:

  • utilizarea unor materii prime, semiprepararte și preparate finite fără elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum, pentru a se putea stabili conformitatea acestora
  • nerespectare regimului de temperatură al produselor, respectiv preparate finite calde depozitate în spațiul frigorific, față de minimum + 60 grade C, cât ar fi fost conform reglementărilor
  • utilizarea unor spatii frigorifice total neigienizate și a unor sisteme de ventilație aferente,cu zone ruginite, mucegai si chedere rupte
  • folosirea unor tăvi de copt degradate, ustensile de bucătarie neprofesionale cu grad ridicat de uzură, bureți de sârmă pentru curățat vase, colectarea reziduurilor în recipiente tip pubele fără capac și acționare la picior
  • schimbarea stării termice a produselor
  • folosirea unor legume cu modificări organoleptice de aspect consistentă și culoare
  • depozitarea produselor alimentare direct pe paviment
  • folosirea grătarului total neigenizat cu arsuri masive și depozite grosiere de resturi alimentare
  • nerespectarea vecinătăților în spațiul frigorific (ouă neigenizate lângă preparate semipreparate din carne)
  • lipsa plaselor pentru insecte
  • neindicarea în listele meniu a alergenilor și a produselor realizate din materii prime congelate
  • utilizarea unor mijloace de cântărire fără verificare metrologică
  • lipsa autorizației de funcționare pe anul în curs.

Sursa foto: ANPC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri