Tramvaiele achiziţionate de la Astra Arad vor intra în circulaţie la sfârşitul lui octombrie, cu o întârziere de o lună, a estimat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Între timp, bucureștenii sunt nevoiți să circule cu aceleași tramvaie care funcționează pe rețeaua de transport public de zeci de ani.

Acesta a precizat, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres, că motoarele tramvaielor trebuie să poată dezvolta o putere de 120 de kilowaţi, în condiţii care să le permită o durată lungă de viaţă, conform unei cerinţe din caietul de sarcini şi ofertei pe care Astra Arad a înaintat-o, iar comisia de recepţie trebuie să facă verificări pe această temă.

"Este o întârziere cam de o lună. (...) O parte este din vina noastră, ne asumăm faptul că discuţiile directe nu au pornit mai devreme şi a fost doar un schimb pe hârtie între noi şi Astra Arad. Chiar la ora asta este o întâlnire între comisia de recepţie şi reprezentanţii furnizorului şi ele vor avea loc cu frecvenţă mare până vom ajunge la recepţie. (...) Vom face verificări ca tramvaiele să fie conforme cu oferta şi cu contractul de finanţare cu Uniunea Europeană", a explicat edilul.

Nicuşor Dan a subliniat că municipalitatea nu-şi permite să primească tramvaie care sunt sub parametri tehnici solicitaţi în caietul de sarcini şi care i-au fost ofertaţi. "Avem un contract de finanţare cu Comisia Europeană care este verificat", a adăugat el.

Bucureștiul are cea mai lungă rețea de tramvaie din România (141 km cale dublă, conform unui raport de activitate STB din anul 2019), rețea administrată de STB.

În prezent, majoritatea tramvaielor care circulă în București sunt variante ale modelului V3A, platforma inițială a acestuia începând să fie construită în anii 1970, pentru ca ulterior să i se aducă diverse modificări.

Cel mai des întâlnit tramvai în acest moment în București este V3A-93M, rezultat prin modificarea proiectului V3A-93 (construit de Uzina de Reparații „Atelierele Centrale” din cadrul STB, fostul URAC) de către Firma Faur începând cu anul 1995.

Sursa foto: STB/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri