În multe domenii de activitate, unde este nevoie de containere, cutii și diverse alte soluții de ambalare și în special pentru transport sau depozitare, plasticul a inlocuint încetul cu încetul celelalte materiale utilizate înaintea să, acesta având proprietăți mult mai bune precum și costuri de achiziție, întreținere și reciclare mult mai mici. De asemenea, și nivelul de siguranță oferit de o cutie din plastic este în mult cazuri mai mare.

Flexibilitatea și duritatea reprezintă doi dintre factorii care fac dintr-o cutie din plastic un recipient mult mai mult decât dacă aceasta ar fi realizată din metal sau lemn, în ceea ce privește siguranță produselor stocate în interior. Desigur, daca ar fi să vorbim despre ceva ce este bine asigurat și căruia nu îi este oferit spatiu de mișcare, că de exemplu o sticlă de băutură, care să se miște de colo colo, să se lovească de pereți sau de alte sticle sau obiecte, am putea folosi cutii din orice material însă, în în caz contrat, numai prin cele doua proprietăți mai sus menționate, sticlele pot rămâne în siguranță. În plus, cutiile realizate în mod special pentru a transporta sticle sau alte recipiente și produse în același spatiu prezintă pereți despărțitori sau alte inovații care să nu permită atingerea acestora.

Un bun exemplu este adus de navetele de bere, utilizate de zeci de ani în același format, la fel de relevante, utilizate și eficiente și acum. Spațiile despărțitoare nu sunt create fix pe diametrul unei anumite sticle de bere decât dar vorbim despre navete create special pentru un anumit producător sau un anumit sortiment de bere. În schimb, cele realizate în scop universal au spații ce permit amplasarea a numeroase tipuri de sticle de bere. Sunt de asemenea și cele mai comune, mai ușor de realizat și mai ieftine, și de produs dar și de achiziționat.

Așadar, unul dintre primele domenii de activitate în care soluțiile de ambalare din plastic sunt utile și practic, indispensabile este cel al băuturilor, atât alcoolice cât și non-alcoolice, având la dispoziție chiar și navete pentru sticle de suc.

Un alt domeniu important și la care au acces toți consumatorii este cel de retail și în principiu, cel al vânzării, de la piețe locale și regionale până la mari magazine, spatii comerciale și lanțuri de supermarketuri sau magazine cu amănuntul. În special pentru fructem, legume dar și produse de origine animală precum brânzeturi, oua, lapte și chiar și carne, pot fi utilizate lădițe în care acestea să fie expuse la vazare. De la un caz la altul, în funcție de cantitate, clienții pot achiziționa produsele cu tot cu cutia. De la un tip de aliment la altul, acestea fiind până la urma alimente, sunt recomandate anumite tipuri de lădițe. Pentru lichide, necesare sunt cele cu pereți solizi, fară perforații dar și cu capac care să poată asigura o închidere etanșă, facandu-le perfecte și pentru transport și manevrare. În schimb, pentru alimentele solide, mai utile sunt lădițele cu pereți perforați care să asigure și o bună circulație a aerului printre produse, eliminând riscul de stagnare a aerului, de instaurare a unui miros neplăcut și acceletatea procesului de stricare a acestor alimente. Pentru o manevrare cât mai ușoară de către operatorii umani, se poate opta pentru cutii plastic 54.2 L. Acestea oferă câteva proprietăți care le fac foarte bune pentru aceasta industrie, precum un volum util destul de mare, dimensiuni care permit a fi carate în mana, pereți ce pot fi atât întregi cât și perforați, sunt construite astfel încât să poată fi și stivuite, una peste alta pe rafturile unui magazin sau în scopul transportului, chiar pe un palet. Realizate din plastic cu proprietăți elastice, acestea oferă și un nivel foarte scăzut de zgomot, când punem ceva în ele sau când luăm ceva în ele precum și când le manevram goale.

Agricultura este un alt mare domeniu în care recipientele pentru ambalare, depozitare și transport sunt indispensabile, de la mici lădițe ce pot fi cărate cu mâna până la containere ce sunt instalate în remorci sau la diverse utilaje, acolo unde este nevoie de recipiente cu volume mari. Daca vorbim despre recoltarea în exterior, de pe camp, dint-o livada sau și dintr-o sera, vorbim și despre amplasarea cutiilor pe sol și posibila murdărire a acestora. Alegând cutii din plastic, curățirea se poate face ușor. Nămolul precum și alte elemente se îndepărtează ușor cu un simplu jet de apa sau cel mult prin ștergerea cu o lavetă și apoi clătirea cu apă.

Lăzile și containerele din plastic sunt realizate utilizând materiale de calitate care să nu permită captarea și menținerea unui anumit miros, că în situațiile în care ținem ceva pentru mult timp într-o cutie și mirosul intra și în material sau ceva se strică cât este ținut în cutie și la fel, miroul vă rămâne pentru mai mult timp.

Industriile auto, de transport mărfuri, farmaceutică, alimentară și cea industrială generală sunt alte domenii în care este nevoie de diverse tipuri de recipiente și soluții de ambalare, plasticul oferind ușurință în utilizare și manevrare, rezistență, posibilitate mare de reutilizate, nivel scăzut de zgomot așa cum am menționat mai sus și costuri mici de întreținere. Prin utilizarea de materiale de calitate, se pot obține chiar și cutii cu proprietăți ignifuge sau care să reziste la temperaturi cât mai scăzute, unde un plastic de slabă calitate ar îngheța și ar deveni casabil.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri