Asociația ENVIRON lansează cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate în domeniul gestionării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), Creator de inspirație – o campanie de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător derulată împreună cu 14 oameni de referință în domeniul lor de activitate.

Creator de inspirație spune povestea a 14 profesioniști din domenii total diferite care au ales să facă din România (oameni și natură) o sursă de inspirație pentru munca lor de zi cu zi. Proiectul surprinde printr-o serie de video-interviuri, valorile comune ale oamenilor de succes din țara noastră, creatori de lucruri sau experiențe autentice și durabile: de la case și mâncăruri cu bun gust, haine, meșteșuguri populare sau cadouri până la oameni informați, artă, performanță sportivă, educație, ajutor, stare de bine sau schimbare. Creator de inspirație este o poveste despre oameni cu meserii total diferite, experiențe și preocupări diferite, dar pe care îi unește același fir roșu: dragostea pentru ceea ce fac, dragostea pentru oameni și cea pentru natură.

Pornind de la ideea că inspirația reprezintă atât primul pas al procesului de respirație, inhalarea aerului (curat!) în plămâni, cât și entuziasmul creator, campania Creator de inspirație amintește că fiecare dintre noi creează zilnic ceva și are puterea de a-i inspira pe cei din jur.

„Respectul, empatia și responsabilitatea sunt acele valori care fac diferența dintre oamenii care aleg să recicleze și cei cărora nu le pasă de ce rămâne în urma lor. Între cei care înțeleg că dreptul fundamental la un mediu sănătos reprezintă în egală măsură și obligația de a îl proteja și cei care cred că li se cuvine totul. Între oamenii care acționează și cei care așteaptă să se facă.

În ultimii 15 ani, am lucrat în egală măsură cu ambele categorii – am influențat comunități împreună cu primii și am luptat asiduu să schimbăm mentalitățile celor din urmă.

Protagoniștii proiectului nostru spun, în 14 feluri, povestea unei Românii mai bune pe care o putem construi cu respect și dăruire pentru oameni, muncă și pentru natură. Indiferent cine suntem, indiferent de profesie, vârstă, înfățișare sau statut, cu toții avem puterea să creăm lucruri frumoase.” – Roxana Puia, Director de Marketing Asociația ENVIRON.

Citeste si:
Leferman (RetuRO): Nu putem exclude riscul ca SGR să nu înceapă la...
Julia Leferman (RetuRO): Nu...

De 15 ani, ENVIRON creează contexte pentru ca țara noastră să devină un loc mai curat, mai civilizat și mai bun, prin sisteme de gestionare responsabilă a deșeurilor electrice (infrastructură de colectare) și prin proiecte care inspiră oameni, copii, companii și comunități să facă pasul spre sustenabilitate.

Creator de inspirație este despre fiecare dintre noi pentru că în fiecare moment al vieții creăm ceva. De ce să nu fie inspirație și pentru cei din jur?
Video-interviurile și întreaga poveste Creator de inspirație pot fi accesate pe www.creatordeinspiratie.ro

Pentru cei care împărtășesc dragostea pentru munca pe care o fac și cea pentru natură și doresc să își facă vocea auzită, ENVIRON deschide înscrierile în căutarea celui de-al 15-lea „Creator de inspirație”. Persoana selectată va acorda un interviu video și va beneficia de o sesiune foto cu Horia Stan și Dacian Foldi, echipa care a realizat proiectul, având astfel posibilitatea să inspire și alți oameni prin exemplul său.

Citeste si:
Tehnologia AI va detecta bateriile din deșeurile electrice și...
GreenWEEE, implicată într-un...

Au contribuit necondiționat la scrierea acestei povești:

 • Alexandru Nagy – regizor, actor și tenor @ Opera Națională București
 • Răzvan Popa – președinte @ Atelierul Faptelor Bune
 • Ioana Uretu – antreprenor și fondator @ Cărți, Dulciuri și Flori
 • Gabriela Atanasov – influencer, content creator și artist
 • Alexandru Petricean – Chef @ NOUA. Bucătărie românească
 • Alina Benea – profesor @ Școala Gimnazială nr. 150
 • Dr. Felix Popescu – medic @ clinica Dr. Felix Hair Implant
 • Iulia Ionescu – jurnalist și realizator emisiunea @ I Like IT
 • Alina Vîlcu – arhitect, designer de interior @ Pianoterra, co-fondator @ Inside Academy
 • Sarah Joițoiu – head of sustainability @ eMag
 • Robert Rațiu – strategist&creative communicator @ 2ActivePR și activist pentru drepturile comunității LGBTQ+
 • Marius Copil – jucător de tenis în circuitul ATP Challenger Tour și component al echipei României în Cupa Davis
 • Clara Rotescu – designer și președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii
 • Alexandru Ilinca – meșter opincar, ultimul opincar al Olteniei

****

Citeste si:
Oamenii recunosc că risipesc energie, dar nu fac ceva ca să schimbe...
Oamenii recunosc că risipesc...

Asociația ENVIRON, una dintre primele organizații colective de transfer responsabilitate din România, a gestionat în ultimii 15 ani peste 150.000 tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), a creat peste 4000 puncte de colectare deșeuri electrice, a implementat programe de educație ecologică în 2000 de școli din România și a derulat sute de acțiuni și campanii de informare și conștientizare.

Sursa foto: Environ

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri